Alla borde ha ett Kinderägg i sitt livEn fantastisk vanligt, ovanlig torsdag var det igår. Jag var hembjuden till en väninna och jag säger väninna för just det ordet har den innebörden för mig som kvällen tedde sig. Med en väninna får du just ett Kinderägg, tre (minst) önskningar i ett.

Vi hade inte setts på länge och egentligen har vi aldrig umgåtts utan det är våra barn som varit bästisar, men varje gång när barnen var små och vi skulle hämta eller lämna blev vi ståendes i timmar i hallen och babblade och babblade. Nu när barnen är stora och klarar sig själva och inte längre behöver bli hämtade och lämnade så har dessa möten uteblivit.

Men igår var jag och min dotter hembjudna på mat i deras nya lägenhet. Hon är fantastisk på att inreda, så en mycket feminin, vacker och genomtänkt miljö mötte oss och så min väninnas alltid stora leende och positivism förstås.

God mat på vackert dukat bord och så det goda samtalet. Det goda samtalet borde vi har mer av varje dag. Vi samtalade om livet, vad vi gör, vad vi gjort, resor, barnen, jobbet, ja ni vet allt det där som är livet.

Sen blev det fika i soffan och här blev det mer babbel, babbel det är nåt annat, det är ingrediens nr tre i Kinderägget, garvet, det där garvet som bara väninnor har. Där tårarna sprutar och man får magkramp. Befriande, härligt!

Min Kinderäggs kväll bestod av alla tre goda ting, den goda maten, det spännande samtalet och det goa garvet!

 

Gillar

Kommentarer