Artur Findley Collage

Vilken underbar gåva jag givit mig själv med denna vecka på Artur Findley Collage.
Alla borde unna sig det som ger glädje och välmående för kropp såväl som själ. Att ge andra presenter och gåvor är ofta enkelt och självklart. Du ska vara generös och hjälpsam, det är något som värderas högt av din omgivning. Osjälvisk, givmild, omhändertagande om din nästa. Det är fint och det är nödvändigt men till vilken nytta om det inte kommer från ditt sanna jag utan bara från ett perspektiv av inlärt beteende och hur vet vi att det är just den hjälp du ger som är den mottagaren behöver?

En gåva till dig själv blir som ringar på vattnet för alla som möter dig, din energi, din utstrålning, ditt varande, är det som världen får ta del av och det är vackert och hållbart.
För vem om inte dig själv måste du älska först för att med ditt inre ljus lysa upp vår värld och andra medmänniskor och livsformer.

Artur Findley College är en bedårande plats på joden, en fredad plats med rötter långt tillbaka i tiden. Man kan känna historiens vingslag vartän du går. Men energin är tillåtande, enkel, vacker och naturlig. Att vara här är så omfamnande och behagligt att det känns som om du kan vara här för evigt. Vad mer behöver vi i livet än kontakten med oss själva, våra medmänniskor och vårt varande.
Såklart vi kan inte flumma runt som på moln hela tiden för vem skulle då laga vår mat, bygga våra hus, ta hand om våra barn och våra äldre, ja allt som finns i vårt samhälle och som vi byggt upp och som vi tillsammans valt att leva i?
Men att få ta del av denna värld, få vistas i denna energi, få utmana sig själv att möta tystnaden inom dig i det brus vi ständigt omger oss med. Det är en gåva så stor som någon.
Som med allt krävs träning, focus och en vilja att ta med detta in i vardagen, vara den människa du innerst inne är, sprida ditt ljus och DEN DU ÄR till alla som du möter, då blir världen vacker.

Vilken njutning och lyx att under en vecka få tillgång till så många av mina inre rum jag inte visste fanns.

Jag brukar drömma om att jag bor i ett hus och plötsligt upptäcker jag att det finns massor av rum som jag inte sett tidigare och den glädje och spänning jag känner inför denna upptäckt är jublande glädje. Det sägs att när du drömmer om hus så representerar det dig och rummen alla dina egna rum inom dig själv, och dessa är många, troligen oändliga.

Att våga gå in i mitt tysta tomma rum och att upptäcka att där bor en skörhet, ett ljus och en lätthet som jag vill implementera i mitt dagliga liv, en aspekt av mig som jag känner en blyghet inför, men som jag beundrar hos människor jag möter. Den sidan är vacker. Jag blir berörd till tårar varje gång jag möter den, när den kommer nära, när den berör mitt väsen. Jag vågar inte tillåta mig att möta den fullt ut ännu men vi närmar oss varandra dag för dag i de övningar vi gör tillsammans med andra själar vilken denna gåva är dem närmre.

Gillar

Kommentarer