CÖ Redovisning on tour 

 

 

 

 

 

Som det så populärt uttrycks WORK WERE YOU WANT och denna gång valde vi USA Miami och Las Vegas.

Det är viktigt med en bra arbetsmiljö, som stärker dig!

Vilken resa vi haft, så mycket upplevelser, i två hela veckor. Det är första gången vi i vår familj åker på långresa och då naturligtvis första gången till USA, men troligen inte den sista. Vi var ett härligt gäng på 17 personer som drog iväg. Med Knut Säborg som "reseledare" fick vi fantastisk guidning under hela vår vistelse. Det är service och mycket glädje i den mannen!  Vi har levt som riktiga lyxlirare under dessa veckor, vilket är ett liv jag absolut kan leva med! Men som bäddar får man ligga har jag hört och jag älskar när jag bäddat rätt :)

Miami, värme äntligen en plats där jag inte fryser, åhhh vad jag njuter när det är varmt och skönt. Härliga stränder, varma ljumma kvällar, poolliv vattnet svalkade knappt, god mat, mycket att se. Vi hade hyrt oss en cab som vi crusade runt i. Vi kollade in Miami Inc, men det blev bara var sitt linne till barnen, tatueringarna får vänta, måste träna armmusklerna först och byta look så det ser snyggt och coolt ut :) Nja troligen blir det nog i ett annat liv, men det var kul att göra ett besök. Alla är så serviceminded när man kommer in i butiker och restauranger och amerikanarna är verkligen som vi hört talas om, Ohhh you look lovely, hello how are you, oh my God you´re gooing to Vegas. 

Vidare crusade vi till Fort Lauderdale och kollade in alla båtar, vilken lyx och överflöd. Vi lyxade till det vi också, hela gänget hyrde en egen yacht en dag med egen kapten och fräste runt i Miami. Tittade på alla casas vid Star Island, Viagra mannens hus var till salu  90 milj dollar, bara att slå till! Där var alla palmer raka :) enda stället i hela Miami enligt vår kapten :)

Vi tog en tur till Everglades också där fick jag hålla i en krokodil, riktigt söt, iallafall när det var under kontrollerade former. Vår guide berättade att de hade lite problem i träsket för i Everglades fanns ett ställe där de föder upp ormar som sedan säljs till terrarier och liknade och vid senaste stormen så raserades huset och alla ormar försvann. De har nu förökat sig i det fria och är ett hot mot krokodilerna och andra djur som lever i Everglades. 


 

 

 

                                       Alla restaurangbesöken bara dom var en upplevelse i sig. Knut tog oss med till Benihana på påskafton, en japansk restaurang där man sitter 10 personer runt bordet som är en stekhäll och dit kommer kocken och showar och lagar maten, fantastiskt häftigt. Vi har suttit på restauranger alldeles vid vattnet och mumsat hummer.... mmmm.

Efter en dryg vecka i Miami flög vi till Las Vegas. Jösses vilken stad mitt i öknen. Hela världens storstäder med dess nöjesliv och sevärdigheter samlade på ett ställe. Alla hotell byggde på olika teman vårt hotell Circus Cirkus var ett tivolihotell ungefär som att ha Liseberg inomhus. Bergbana, pariserhjul, flumride mm INNE i hotellet, fatta att det var stort. 3500 rum var det på vårat hotell, det tog en kvart minst att ta sig till rummet från ingången. Å så dessa spelautomater i mängder. Pling, pling, plong, plong överallat. Jag spelade bort en hel dollar :) sån´Gambler som man är! Även här hyrde vi oss en bil denna gång valde Robert (min bilnörd till man) en camaro cab. Vi drog ut till Death Valley, kontrast till Las Vegas här kunde jag för andra gången i mitt liv höra tystnaden. Det upplevde jag på Island också, det är så häftigt att "höra"  tystnaden den är nästan öronbedövande men så skön. Death Valley var verkligen ett häftigt landskap och här fick vi se dessa raka vägar som sträcker sig miltals rakt fram. Vi besökte en död stad, en gammal guldgrävarby som sett sin glans dagar passera. Vi stannade till vid en lokal pub, coolt, riktig cowboypub med träställning utanför att knyta fast hästen i, inne satt en en man med cowboyhatt och han hade nog inte besökt nån´tandläkare under den här livstiden, hela stället luktade väl inte så att vi kände att vi ville inmundiga vårt kaffe där men helt klart kul att se.

Mer naturupplevelser blev det under vår dagstripp till Gran Canyon. Oj, oj, oj här provades höjdskräcken. Brrr kallt var det också bara 10 grader och blåst, men vi är tacksamma att resan blev av för de hade förutspått snö och då hade det ställts in. Jag hade inte velat vara utan denna tripp. Gran Canyon är ett av världens naturliga underverk och ett underverk är det allt.

Så var det alla shower också. Vi gick på två stycken David Cooperfield och Cirk de Soleil med Elvis tema. Häftigt på David Cooperfield förutom allt trolleri, magi och illussioner var att Erika fick gå upp på scenen och hjälpa till. David vek en servett till en fjäril som Erika fick att flyga. Sen vek han servetten till en ros, tände eld på den och vips så kom det fram en riktig ros. Amazing. Erika och Josefine massakerade rosen när de kom till hotellet för att se om det var något mystiskt med den men nej, en helt vanlig ros.

Avslutningsvis på vår fantastiska resa tog vi hela gänget en resa till hotellet i Limo! 


 


 

 

Gillar

Kommentarer