Mars 2022


Mars månad och våren börjar visa sig på riktigt. Solen värmer och de första fina vårblommorna tittar fram ur den bruna jorden. Härligt nu återvänder livsandarna.

Vi var ute på ön, underbart inte bara på sommaren utan även på vintern. Bra är att isen ligger stadig, annars vågar vi oss inte ut. Typ likadana bilder varje gång, men naturen, årstiderna och ljuset skiftar så same same but different.
BNI Engelbrekt hade vunnit någon BNI tävling och då bio biljetter. Vi samlades först på vårt kontor sen blev det flera timmar i biosalongen med Batman.Spontanbesök av Magnus och Eva. De gick förbi vårt hus när jag var ute och jag bjöd in dem. Det blev en helkväll, jättetrevligt.Två helger i rad var jag och Göran med på Tumbo husbilars mässa. Jättebra forum för att dela ut Gratis turistbroshyrer och kartor till alla ressugna husbilsägare.Josefine och jag tog en tur till Trosa för att skriva inlägg om staden på Sverigeturisten.

Så här blev inlägget.

En underbar vårdag i Trosa.

Trosa som ligger i Södermanlands län, är ett populärt turistmål, speciellt på sommaren. Trosa har en vacker stadskärna med mysig, pittoresk bebyggelse med små trähus med dess underbara trädgårdar, och Trosaån som rinner genom hela staden.

Bara att strosa runt i miljön, gör dig på gott humör 😃

Denna gång hade vi bokat rum på Stadshotellet.
Efter en god frukost begav vi oss ut för att utforska staden. Vädret bjöd på strålande vårsol från en klarblå himmel.
På torget finns ett antal butiker som är öppna året runt och ni ska få följa med oss in i en, i mitt tycke, kul och inspirerande butik där du hittar allt du inte visste att du behövde men även det du visste att du villhövde 😃

Albins & VeraAlbins & Vera har nya och antika, unika presenter och heminredning. Nu till våren öppnar de upp sin fina trädgård där de säljer växter och trädgårdsinredning.Massor av fint glas och porslin både nytt och antikt.Trosa låg stilla idag vilket gjorde att vi verkligen kunde njuta av den vackra miljön och de gulliga husen.Vi följde Trosaån ner till hamnen. På sommaren är det full fart här med butiker, restauranger och båtliv. Men ännu låg det i vila.Sakta börjar vintern släppa sitt grepp och färgglada krokus tittar fram ur den bruna jorden och vittnar om att våren är på väg.Efter vår lilla stadsvandring började det suga i fikatarmen.
Vi valde Visthuset Trosa.
De hade öppnat upp i trädgården och vi slog oss ner mot husväggen med solen värmande i ansiktet. Här satt vi kvar länge och njöt av både fika och solvärme.Mycket nöjda och glada med vår lilla minisemester i Trosa var det dags att vända hemåt.

Vi kan verkligen rekommendera att åka hit och det finns mycket mer att utforska.
Turistbroschyrer och kartor beställer ni gratis på vår hemsida, sverigeturisten.seNästa utflykt var till Kolmården med Göran. Här var det ännu en mässa och denna gång var det Svensk Camping som ordnade det. Besökarna var campingägare.

Jag har nu förmånen att få se och upptäcka mycket av Sverige tack vare Turistbyråshopen och Sverigeturisten.Hotellet låg med en vacker utsikt över Bråviken.På kvällen var det middag och vi fick titta på delfinerna och höra lite berättat om dem. Så fina.Några vårbilder från Stadsparken i Örebro. Staren - min älsklingsfågel - finns det någon vackrare sång?


Gillar