En magisk helg på Wanbo herrgård

På fredagskvällen bar det iväg i snöyran till Smedjebacken och Wanbo Herrgård med Lovisa och Ullis för att tillsammans med elva andra gå en mediumkurs.
Detta var första snön som kommit för i år så vi fick ta det lugnt på vägen. Men väl framme möttes vi av en mycket vacker vinteridyll och julkänslan infann sig direkt.

Fredagskvällen ägnade vi åt att bekanta oss med varandra under en god middag innan vi kröp till kojs och laddade för morgondagens upplevelser.Putte som ledde kursen guidade oss i olika meditationer och övningar. Det blir många övningar två och två där vi använder vår intuition för att läsa av varandra och övningar där vi tar kontakt med andevärlden och tränar på att tolka de subtila bilder, känslor, ljud, förnimmelser som kommer till att beskriva det för mottagaren vilken förhoppningsvis känner igen personen och kan ta emot dess budskap.
Ibland varken ser eller hör jag något och ibland flyter orden, känslan och förnimmelsen av någon från andra sidan supertydligt och klockrent.
Vissa andar vill man verkligen hänga med, de har jättehärlig energi. Så det är väl precis som det är med oss som går här på jorden just nu, vissa vill man hänga mer med än andra.
Men det är märkligt ändå att det är så olika upplevelser, det är verkligen olika personligheter som kommer fram. Var kommer det ifrån? Är det på riktigt? Hittar jag på?
Det är nog frågor som vi alla, som ägnar oss åt detta, eller du som upplevt något oförklarligt, får leva med, men ju mer träffsäkert det är ju mer spännande blir det.Det finns så mycket märkligt omkring oss som vi faktiskt inte reflekterar över utan bara accepterar, kanske på grund av att massan har accepterat. Ta bara mobiltelefonen, lagring i molnet, Skype, faxen den gamla hederliga 😂 naturen, årstidernas växlingar, födsel, död, vi bara vet att det funkar men alla av oss vet inte hur. Kanske är det detsamma med andevärlden, det är inte så konstigt, bara det att vi blivit lärda att det inte finns.Helgen var givande, mycket skratt och även gråt men en glädjens och befrielsens gråt. Tårar och skratt av kärlek i en fin, trygg grupp där vi alla fick utrymme att växa och synas. Det är en av de saker jag uppskattar mest på denna typ av utbildningar, det är äkta.Wanbo Herrgård gömmer mörka hemligheter under sig. Där finns likkällaren som har anor ända från 1050 talet. I slutet av 1200 talet härjade svarta döden, pesten, i Sverige och släkte många liv. Under denna tid förvarades upp till 71 st lik, fastkedjade efter väggarna, i väntan på vintern då de kunde fraktas över sjön för att få sista vilan i Malma kyrka. Det sägs även att levande, mindre önskade människor kastades ner där. Hu, ni fattar att det spökar här. 

SPÖKAR BIRGERSSON I KÄLLAR´N ?
Under en tid bodde Ödgisler Birgersson, biskop i Västerås Stift, i Wanbo. Han var kyrkans utsände och skatteindrivare. Han var ”hård i nyporna” och därför inte särskilt omtyckt bland folket i byn. Birgersson försvann spårlöst från Wanbo i början av 1300-talet. Ryktet säger att han blev mördad. Om man uttalar ”Birgersson, ta min hand” i källaren kan man känna en kylig vindil runt kroppen. Vi avstod från att uttala detta 😱

Efter middagen på lördagskvällen begav vi oss nyfiket ner i källarvalven och likkällaren. Putte hade en app som mottog högfrekventa ljud. Gissa om det gick rysningar över ryggraden när det plötsligt hördes en kvinnoröst från telefonen, raspig, otydlig och spöklik. Efter en stund ställdes frekvensen om och en mansröst även den spöklik talade till oss.
Vi gjorde en healingmeditation där så får vi hoppas att några eventuellt kvarvarande andar hittade till ljuset. Det skadar ju inte iallafall att skicka ljus och kärlek till vem det än må vara, levande som död.Mätta, ja det bjöds på riktig herrgårdsbuffe med smarriga efterrätter varje dag, nöjda, insiktsfulla åkte var och en hem till sitt. Med oss i bagaget har vi erfarenheter bortom det vi inte alltid fattar men oavsett är mötena med både kursdeltagare och andevärlden berikande och fina. 🥰


Gillar

Kommentarer

Marion
,
Så härligt och sant du beskriver helgen. Tack Catrin💜
Catrinostlund
Catrinostlund,