⛄️En vecka 😃

Brukar tänka att jag inte kommer ihåg en vanlig vardagsvecka i mitt liv, hur var det en vanlig vecka när jag var liten, vad åt vi, vad gjorde vi, hur passerade dagarna? Hur var det när barnen var små, vad åt vi, vad gjorde vi, vad fyllde vi livet med, hur passerade dagarna som är vårt liv?

Detta har varit en vanlig vecka å vad har jag då gjort, tänkt och känt?

Måndag
Var hos kiropraktorn på morgonen och knäckte lite. Nu går jag här en gång i månaden, känns bra. Har på senare tid fått ont i nacken, den knakar o brakar, sitter troligen galet.
Idag var en vacker vinterdag, efter många och långa, grå och mulna dagar under november och december har det äntligen kommit snö. Passade på att promenera till jobbet. Har även börjat med 5:2 recept för alltså detta med att bli till åren kommen hör ju att saker händer rent kroppsligt och jag som under hela mitt liv verkligen haft turen att kunna hålla vikten oavsett vad jag försett kroppen med för smaskigheter, helt plötsligt har den ökat i omfång med ett antal kg. Ja ja ingen jättefara men att se över levernet och stoppa i sig lite mer av lagad mat och lite mer rörelse i vardagen är inte fel.

Gick som sagt till kontoret, Carola har börjat efter Birgitta och det känns jättebra att vi lyckats få ytterligare en erfaren konsult till oss.

På eftermiddagen åkte jag och Göran till Svampen där vi fick ställa upp ett av våra nya fina Smultronställ.

Tisdag
Jobbdag i Nora. Alltid lika kul och mysigt att komma till Nora. Vi jobbade på, hade matlåda så det blev inne på kontoret hela dagen.


Onsdag
Tåg till Älvsjö. Det blev en promenad till södra station för alla taxi var bokade. Skönt och nyttigt med rörelse. Inte klokt att man (jag) väljer det bekvämaste före det bästa och nyttigaste först - cocco🤪
Jobb på hotellet fram till 19.30. Robert som också var i Stockholm kom och hämtade mig, vi åt middag på hotellet innan vi åkte hem. Kul att ta sällskap hem - ha ha jag slocknade i bilen några meter från hotellet och vaknade hemma i Örebro efter att Robert på ett säkert sätt tagit oss hem i ishalka.

Torsdag
Idag hade Göran och spånardag om Vad ska vi göra och Sverigeturisten på kontoret. Vi ringde flera leverantörer som kan tänkas sälja sina produkter på vår nya webbshop, jättekul. Det här kommer bli hur bra som helst!

På kvällen lagade jag mat kalkongryta, blev jättegod. Det var bara jag och Josefine hemma. Robert var i Stockholm och Swing hos farmor då vi båda skulle iväg tidigt på fredagsmorgonen.

Vi kollade på Tv, sen var det godnatt 😴

Fredag
Idag jobbade jag hemifrån, skönt att skrota runt i mysbrallor.
På morgonen kom en kille från Forsbergs golv o mätte för vår hallmatta. Det blev så fint i vår nya hall. Vi valde en sisalmatta för det behövs en matta som tar upp smuts och fukt. Tror det kommer bli jättesnyggt.

När Josefine kom hem från jobbet på Post Nord åkte vi till Marieberg och kollade på Applewatch och handlade mat. Dessa onödiga, roliga idéer och teknikuppfinningar som blir inne o alla ska ha, och på det tåget hänger man ju också. 🙃

Lagade potatis och purjolökssoppa och vi kollade på talang på kvällen. Josse och jag klämde en film också Jimanji 2, lagom kul och underhållande.

Lördag
Gick en promenad med Swing. Idag var det 11 grader kallt så jag hämtade fram mors mockapäls, så varm och fortfarande håller den modet.
Sen blev det matlagning för hela slanten. Tina och George skulle komma på middag. Josse o jag hade även varit till Robertssons i går och handlat kött. Jag gjorde en portergryta med potatisgratäng till. Riktigt kul att laga mat när man tar sig tid. Grytan fick puttra från 13.30-19 och blev riktigt mör och god. Dessert var lingonparfait. 😋

Jättekul med gäster tiden sprang iväg. Mycket skratt, det är underbart med vänner. Det har vi ju alla saknat under 2020, att umgås. De har redan betat av Corona så det var såvitt vi vet säkert. Men kramarna får vänta på sig för säkerhets skull.

Söndag

Skön sovmorgon och frukost med hela familjen. Jag gick en hyggligt lång promenad med Swing, skönt väder 3 gr, mulet men snö. Efter det åkte Robert och jag till Elon och böt vår robotdammsugare till en kraftfullare och som har självtömning. Sen hem och åt upp resterna från gårdagens gryta.

Nagelvård- fixade naglarna på Novina. Sen till BMG, Robert var där och fixade med motorerna på skrivborden. Han har fixat ett vitt till mig hemma som är höj och sänkbart men motorn ville sig inte så vi tänkte vi byter med ett på kontoret. Men rackarns den passade inte. Jag satte fart att plocka bort alla ljusstakar och hamnade att rensa Birgittas gamla rum och vidare rensning i arkivet. Josefine och Emilia var i källaren och tränade.

Hemma vid halv nio då satte jag fart att laga mat så vi har matlådor till imorgon. Det blev kalkongryta och två köttfärslimpor. Nu så är jag rätt mör så godnatt och imorgon börjar en ny vecka.

Gillar

Kommentarer