🇸🇪☀️ GLAD MIDSOMMAR 2019 ☀️🇸🇪

Midsommarafton, denna afton bär med sig romantik, glädje, vänner, sommar, ljusa & ljumma nätter, hopp, kärlek, sill, färskpotatis, snaps, midsommarstångsklädning, midsommarstångsresning, dans runt midsommarstången, lekar, sånger, små grodor, krans i håret, spelmän, folkdräkter, jordgubbar, grädde, kaffe, jordgubbstårta, och så grillat på det och dans till dansband och avslutningsvis sju blomster under kudden.

Ja, allt detta ska vi klämma in med ett leende på en och samma dag, tur att det är längsta dagen på året - Midsommarafton.

Vi hann med i stort hela registret och ännu är natten ung.

Tjuvstartade lite igår med att förklä vår mini midsommarstång som min Far gjorde stommen till för ett antal år sedan. Den blir så fin och tar ju inte evigheter att klä utan det är ett nöje hela tiden. Knipsade björkslyr runt knuten och klädde den grön och fin med kransar och girlanger.

På förmiddagen klädde jag klart den med vackra pioner som jag plockat från Borgmästargatan (förmånsvärde på det, tror ni😂).
Fixade med sillunch och vid 13 kom Kerstin och Jörgen. Josefine och Vanja var också hemma, knåpandes med sina kransar.Ett par snappsvisor 🎼🎤rev vi av till de sista små nubbeflaskorna som åkt jojo in och ut ur frysen jul 🎅🏽och midsommar🌿 men nu så är tolvpacket uppdrucket 🤘🍸

Jordgubbar 🍓🍓och grädde till efterrätt.

Dans kring stången - nej det blev inte aktuellt, barnen vägrade 😂🐸Till fikat kom Sussie och Magnus. Kerstin hade gjort en smarrig marängtårta med grädde och jordgubbar 🍓🍓såklart. ☕️🎂😋Bubbel 🥂 och babbel, i den för ovanlighetens skull, varma och soliga midsommaraftonen.
Nåt bad prioriterades inte mellan alla måltider. Kändes inte aktuellt att ikläda badkläder med denna proppmätta lekamen😂😎Men efter ett par timmar var det dags igen, nu ska vi grilla 🥩🥬🥒🍅🥔

Fransk potatissallad, grillat, nybakt foccasiabröd, sallad, mm mm.
Ja, lite saltsugna var vi allt igen efter tårtan. Smakade ljuvligt. Nu hade det blivit kyligare i luften så vi dukade inne.Nu var maten uppäten, drycken slut så då begav sig gästerna hem för stundande tidiga aktiviteter imorgon bitti.

En härlig, glad midsommar har vi haft och nu återstår några romantiska ❤️ timmar med mannen i midsommarnatten och några sju sorters blomster skippar jag då jag redan har min drömprins.

Hoppas ni alla njutit denna Svenska tradition
MIDSOMMAR!

Gillar

Kommentarer