Grönt är skönt

Idag åkte vi ut till ön, vi har inte varit här sedan påskafton, då annat kul varit på agendan. Lite oroliga att roddbåten skulle ligga på botten efter allt regnande men vi hade tur. Mycket vatten var det men den flöt iallafall.

Hade sett ett event på Facebook som verkade intressant, självplock av grönsaker, där premiären var idag. Tur som var så var det på vägen.
Vi stannande till och plockade med oss diverse godsaker som vi får tillreda ikväll. Lär få googla goda recept, då jag inte är matkonstens mästare, men vem vet kanske kan bli 😃.Grönkål, svartkål, kålrabbi, gul lök, vitlök, persilja, gulbetor och ett nybakt surdegsbröd slank det med. Får se vart inspirationen av detta leder till för smarrigt.Ängsblommor, visst är de vackra. Det sägs att lupinerna håller på att ta över den svenska ängsblomsfaunan, och faktiskt tycket jag det är alltmer sällan som man ser blåklockor, ängsklockor, mormors nattmössa, midsommarblomster i dikesrenen, men lupiner, dock otroligt vackra, de också, ser man desto mer av.Robert trimmade av lite på tomten, jag krattade och fixade mat. Idag var det mulet men varmt så ett bad var på sin plats efter ett litet dagsverke. Ha, ha bjuder på en fin bildserie när jag hoppar i, låt säga, det svalkande vattnet. Det var skönt 😎Även om vi inte var här så lång stund så hann vi ändå känna lugnet, lyssna på fåglarna och relaxa. Det är så spartanskt och enkelt här, naturtomt och inget stylat - befriande.På väg hem hörde våra vänner Kerstin och Järgen av sig, Kerstin hade lite plantor till mig, så de kom över och det blev en spontanmiddag med dagens skörd o timjansbiffar till och så jordgubbar och grädde till efterrätt. Det blev supergott😃Trots den sena timmen var det bara att dra på arbetshandskarna och få ner oregano, libbsticka och tomatplantorna i jorden.

Nu dalar solen ner och det är dags att tacka denna dagen som blev en superhärligt söndag.


Gillar

Kommentarer