🖤💛 Gulddag med Team CÖ 💛🖤

Kickstart med Team CÖ i Nora. Alla på CÖ måste ju få ta del av Nora och se och lära känna den staden lite bättre eftersom vi har verksamhet här också.
Vi började med fika på kontoret sen samlades vi på torget för en Mordvandring i Maria Langs fotspår med den teatraliske Ove Hoffner, Maria Langs systerson. Här
kan du läsa mer om Maria Lang och vandringarna.
Vi hade tur med vädret trots lite regn under vandringen. Det hade utlovats ihållande regn men tack och lov så blev det inte mycket till utdelning av den varan under dagen.

Bilden med fönstret, här låg polisstationen förr och i det målade fönstret var arresten. Här satt ofta Fritz Adamsson, ett vad jag fattade, original, som var glad i flaskan och gick runt i staden och berättade historier.
Oves iscensatte en liten föreställning om Fritz.Lite rekvisita, ur korgen, åkte fram och vi fick ta del av boken Kung Liljekonvalje av dungen.

Den vackra björken till höger står på fastighet där Ove bott tidigare, den har han själv planterat.

Ove delade glatt med sig av olika bra medel och sätt att på bästa sätt få till ett mord. Arsenik, cyankalium, gullregn, stormhatt, liljekonvaljbär. Det var inte utan att Noraborna ville hålla sig väl med Dagmar, Maria.

Efter vår mordvandring var det dags för mat och vad passar bättre än smarriga våfflor på Selma G, ett av mina favoritställen i Nora.Mätta och belåtna och med regnet borta tog vi Plaskus över till Alntorps ö där det blev en hård match i minigolf.

Precis som man gör när man spelar med sina barn, gör man med sina medarbetare, man låter dem vinna 😂🤩

Roger var den enda friskusen av oss som passade på att ta ett dopp i, det vad jag förstod, uppfriskande vattnet.Vacker är vyn från Alntorps ö in mot Nora.Så var det dags att checka in på Lilla Hotellet . Ett hotell utöver andra hotell. Så otroligt mysigt och med detaljer som smyckar. Servicen är toppklass. Lilla hotellet drivs av Peter & Peter, som förövrigt blev valda till årets företagare 2019 i Nora. Vi fick ta del av deras företagshistoria till ett glas bubbel med 24 karats guld🥂🍾 - endast det bästa är gott nog för Team CÖ och vi gillar att sätta guldkant på tillvaron.Före 1912, då det blev hotell, låg här en skomakare. När Peter & Peter renoverade hittade de i husgrunden dessa två kängor, kan de härstamma från den tiden måntro?Sen var det dags att byta om och gå ner till Bryggerikrogen där vi serverades underbart god mat med efterföljande konsert med Doug Seegers. Han var så bra!!Svårt att motstå att dansa när musiken är så grymt bra. Då är iallafall jag glad över ett ha en dansant skattejurist i Teamet 🕺🖤💛 Laddade med energi ser vi nu fram emot hösten och att dra igång arbetet på CÖ igen 💛🖤

Gillar

Kommentarer