Hindersmässan

Hindersmässan, denna årliga tradition i Örebro som hölls första gången på 1300 talet som en marknad där bergsmännen från Bergslagen sålde sitt järn.
Idag säljs allt från rotborstar till ja gud vet vad. Allt du inte visste du behövde.

Men det är kul att gå en runda över stan och spana in alla marknadsstånden.Minns när jag var liten, när vi i gick grundskolan, så har detta en riktig höjdpunkt. Vi hängde här marknadens alla dagar och spanade in alla saker. Minns särskilt ett silverarmband med ett hjärta som jag gärna ville ha. Vi var säkert framme vid ståndet och kollade flera gånger men så sista marknadsdagen tog jag mod till mig och prutade och fick säkert ner priset några kronor. Hem kom armbandet iallafall och jag var glad och lycklig över mitt fynd.

Nuförtiden blir det inte hävligare än svarta plastpåsar att ha till papperskorgarna på kontoret. För det finns inget fulare än påsar som ”syns”.
Svarta sopkorgar kräver svarta soppåsar och de bästa säljs på Hindersmässan så det så 😃Det finns inte så mycket nytt vad utbudet beträffar. Men det blev en skön promenad över stan i det för ovanlighetens skull soliga och inte svinkalla vädret.En tradition vars utbud ändrats genom århundradena. Så vi går se vad nästa år har att erbjuda.


Gillar

Kommentarer