👨‍👧Jag och min Far 👨‍👧


Idag kom pappa på besök, han var gräsänkling ett par dagar.

Han kom vid tio och vi fikade med smörgåstårta här, såklart i Carl Larsson servisen.

Sen åkte vi till Borgmästargatan och kollade hur det blivit där, Robert satt där och jobbade så vi fick heja på honom också. Vidare till Josefine och inspektera hennes nya fina lägenhet.

Igår när jag köpte kött på Robertssons träffade jag kusin Mats och vi sa att vi skulle titta förbi nu när pappa var i Örebro, så det blev nästa stopp.

De bor helt magiskt i en släktgård från 1700 talet, idag insprängt i Almby men tidigare var det mitt ute på landet. Jag har varit där tidigare och då innan nybyggena och då minns jag att det bara var åkrar ända ner till Hjälmen.

Mats och Margareta bjöd på hemmagjord äppelmust från egna äpplen som vi avnjöt i deras underbara trädgård. Jättekul att få en pratstund. Mats är ju ett antal år äldre än mig så när vi var små var han för gammal och jag för liten för att vi skulle leka. Så det är kul, nu när vi är jämgamla att lära känna varandra, lite iallafall.Nu när vi var igång så sa pappa att det var länge sedan han träffade Göran och Ingegerd, 6 år sedan och även Bertil.
Vi hann med Göran och Ingegerd.
Efter besöket hos Mats och Margareta blev det fika hos Göran och Ingegerd som nu bor på norr i en fin lägenhet. Mikael bor numera med sin familj i huset i Rynninge och hans lille son som blir tre år är femte generationen i huset. Häftigt.

Jättekul att träffa dem igen, det är nog de vännerna till mamma och pappa som jag känner mig närmast.
Det är som om ingen tid passerat när man väl ses.

När vi skulle åka hemåt hade vi turen att stöta ihop med Mikael i foajén så där blev vi stående en bra stund och tala. Blir alltid så glad av att träffa honom, så himla kul och härlig kille. Vi har ju växt upp som familjevänner och ensambarn båda två.

Så fina vänner, pappa och Göran, ända sedan de var barn, sådär åttio år sedan. Så mycket de upplevt tillsammans. Det var rörande att se deras möte ❤️Avslutade dagen hemma hos oss med grillat. Bäst att passa på att njuta av sista dagarna på Gulltofsavägen och dess ljuvliga baksida.

Josefine åkte iväg vid 20.30 till stationen för vidare avfärd med Emilia till Stockholm och Erika och vidare imorgon till Gotland och Stockholmsveckan. 😃

Robert, pappa och jag satt kvar i den ljumma sommarkvällen ända till halv elva då pappa for tillbaka till Norrköping. Vi fick höra hela hans berättelse om vilka arbetsplatser han varit på och det ska jag dokumentera i ett separat inlägg, för jag vill komma ihåg alla hans historier och bevara dem.

En fantastisk och alldeles underbar dag med min fina pappa ❤️Gillar

Kommentarer