🎄 Julen 2019 🎄

Vilken slapp, skön, avkopplande jul det varit. Det var verkligen välbehövligt för min del då hösten varit fullspäckad med aktiviteter, dock roliga sådana, men vilan behövs ju iallafall.

Det var gött med en hel helg innan julafton. Erika kom hem från Stockholm och det var mysigt att vara samlade hela familjen.

Julklapparna hade vi redan klarat av och de låg fint inslagna under granen. Det kvarstod matinköp då vi firade julen hos oss, men vi är väldigt måttliga när det gäller julmaten så det gick lätt som en dans.

Det blev som sagt mycket tid för återhämtning och umgänge med familj.

Robert och jag tog en promenad, på lördagen, till stan. Tycker det är så mysigt att bara flanera runt, det är något vi sällan ger oss tid till men nu så prickade vi även det. Avslutade med supergod lunch på Mojo med ett gott vin till, sen lullade vi hemåt.Jag bakade, två goda limpor till julafton. Inget heller jag brukar göra men det är kul när lusten faller på. Dessa är så enkla att göra då det är bikarbonat istället för jäst i. Bara att blanda ihop och in i ugnen.

Så var det, traditionsenliga uppesittarkvällen med Bingolotto. Vinsten blev hela 100 riksdaler 💵
Mysigt och lite spännande är det allt 🤩

Julafton 🎅🏽
Klart barnen fick julklappar på morgonen, dock inte i strumpan då de var spårlöst försvunna, men Tomten var finurlig och hänge klapparna i granen.
Inget är som tindrande barnaögon på julafton. Spänningen, väntan, längtan efter Tomten 🎅🏽😃

Grötfrukost ska det vara på morgonen och då min hemlagade såklart. Ingen fick mandeln då vi alla såg den hela tiden och då gills det liksom inte.

Sen var det dags att sätta fart med Jansson och dukning. Att duka är bland det roligaste jag vet. Det gör så mycket av njutningen tycker jag, att sätta sig vid ett vackert dukat bord.

Robert och jag besökte på helgen innan jul en nyöppnad butik, Willow, som ligger i en villa nära kontoret på Bredgatan 4. Hur mysigt som helst och jättemycket fint. Jag köpte underlägg i, ja vad heter det, bast? rotting? halm? Tycker de är så snygga men alla jag tittat på innan har luktat blöt halm 😝 men dessa var luktfria 👍Passade på att använda mammas fina kaffeservis. Fikatraditionen har ju ändrats genom åren, nu dricker man baljor med kaffe och oftast utan fikabröd till, medans man, när jag växte upp, drack ur mindre koppar och alltid med något gott till, oftast hembakat. Men denna afton ☕️julafton ☕️hade vi massor av goda småkakor som farmor bakat och goda saffransbullar som Josefine bakat. Så till dess ära dukades finservisen fram.Barnen kollade Kalle medan vi diskade undan och efter kaffet började de små liven skruva på sig och undrade om Tomten skulle komma. Pappa Robert reste sig och meddelade att han skulle ut och panta flaskor 😂 på julafton??? Ja ja iväg han gick.

Så knackade det på dörren och TOMTEN kom. Vilken glädjens man, med sig hade han en säck med julklappar till oss alla. 🎁

Men... så kom Robert tillbaka och konfunderande blickar utbyttes ... vem var det då? Riktiga Tomten?
Ja, det får vi nog aldrig veta men jag tror det var han den RIKTIGA Tomten 🎅🏽Alla ville vi såklart ta ett foto med Tomten.När Tomten gått vidare till andra barn och familjer öppnade vi alla fina julklappar som vi fått och avslutade med farmors goda Ris ala Malta med saftsås 😋Ännu en fin jul har vi fått fira tillsammans med våra nära och kära.
Skratt och gemenskap med de som betyder mest🥰

En Kul Jul 🎄Juldagen ägnades åt att äta upp alla rester. Lovisa, Ellen, Elsa och farmor hade alla sovit över. Det blev en promenad också i det ruggiga gråvädret men det var ändå skönt att röra sig lite.

Annandagen var vi bjudna till Pappa och Birgitta på fika och julgröt.

Slutligen på lördagen sågs hela Perssonsläkten hos farmor. Hon bjöd på kalkonmiddag.

Härligt, nu har vi fått umgåtts med alla i släkten och inväntar nu det nya året och allt vad det kommer innehålla.


Gillar

Kommentarer