Julklappen som blev en underbar Sommarroadtrip

På väg - tänkte nu ska jag också spela in en kul liten videosnutt när vi glider fram i cabben sjungandes GES alla låtar, så det blir sådär bra som ALLA andra gör - tjoflöjt ha, ha missade att trycka på playknappen 😳så jag får bjuda på en bild med mina gamla skitfula solbrillor tillika keps. Men kul hade vi! 🎼🎤

Vi åkte hemifrån strax efter sju på morgonen, vi skulle åka Roberts favorit väg, genom Östergötlands landsbygd. Första stopp blev i mysiga Borensberg där vi åt frukost och tittade på broöppningen och fick lite heta tips av seglarparet inför vår framtida första broöppning.

Det är verkligen så mysigt att åka cab, man hinner höra ljud och känna dofter efter vägen och så denna underbara Svenska 🇸🇪 sommar.
Vi hade bokat rum på Skänninge Stadshotell och blev rekommenderade att äta på Väderstad Centralkrog. En mysig krog med schysst käk. Robert njöt och mmmmmade åt ädelostsåsen, men jag fortsätter dö nyfiken vad gäller äckliga ostar som luktar ....
Så var det dags för julklappen - GES konsert på Vadstena Slott.
Så otroligt bra😎 och så nöjd över att vi ställde oss nästan längst fram så jag SÅG konserten, vilket gjorde det hela maxat.
Ny dag, nya möjligheter...
Dessa vidsträckta sädesfält - Det är vackert på schlätta 😃
Vi stannade vid Tåkern Naturreservat, inte olikt Örebros Naturens Hus och Oset. Behållningen var de tre svalungarna som snart får ge sig ut att flyga, det börjar bli trångt i boet. Sen smakade vi blå hallon som egentligen hette nåt annat som jag inte minns, de var nog inte riktigt mogna ännu, trivdes visst bra i kalkrik jord 👍

Visst är mossan vacker, hela räcket var täckt av denna vackra mossa.

Det är kul att fota tycker jag. Jag ser många vackra detaljer som annars är lätta att missa, mossan var just en sådan detalj.

Rökstenen, Runsten från 800 talet.

Kulturknuttar 🧐

Lunchtajm

Ombergs turisthotell, vackert beläget med doftande lavendel vid entrén - fullbokat.

Men... Hästholmen bjöd på skärgårdsmiljö och en god schnitzel 😋

Mätta åker vi vidare.

Det finns en vacker turistväg över Omberg från Tursthotellet till Borghamn, som vi tog.

Å så dessa vackra stilleben i naturen.
Så dök denna pjäs upp mitt i den vackra naturen.
På väg till Vadstena såg vi en skylt.
Det vore väl gott?

Det blev färska Vadstena kräftor, en hummer och ett trevligt samtal med ägaren som delade med sig om kräftkokningens konst.

Gott 😋
Hemma igen efter två underbara och händelserika dagar.

Dagar att minnas ❤️

Det smakade ljuvligt och ett glas 🥂 till det.

Gillar

Kommentarer