🌮Kap Verde 🐱 Dagsutflykt ”Postcards of Sal 💌


Idag hade vi bokat en heldagstur runt pÄ ön Sal. Efter frukost strax efter nio Äkte vi tio personer i minibuss.

Trots att det Àr en ganska liten ö bjuder Sal pÄ mÄnga sevÀrdheter. Vi startar dagen med en tur till den berömda stranden Kite Beach.

HÀr Àr Kitesurfarnas mecca. Beachen Àr bra, för hur tokigt det Àn blir, sÄ kommer du alltid in till stranden igen dÄ vindarna tar dig tillbaka.

Men bÀst var att nÄgon hittat en liten sköldpaddsunge som vi fick möjlighet att hÄlla i. Vilken liten sötis, hoppas nu den klarar sig.Vidare lÀngst kusten till Murdeira Bay för en liten promenad.
HÀr lÀngst ut vid havet satt en snubbe och flaggade för frihet. Han sÄlde Àven smycken för 1 euro styck som han gjort av lavasten och snÀckor. Jag slog till och supportade honom med en lavastenshalsband. Kommer troligen vandra vidare, hemma, till Myrorna, men dÄ blir det ju dubbel vÀlgörenhet tÀnker jag.

HÀr blev vi ocksÄ visade hur bomullsplantan ser ut med sin vackra, rosliknande, gula blomma.
Vidare till en utkiksplats i Espargos, huvudstaden pÄ Sal, med utsikt över halva ön.

PÄ Kap Verde ligger lönerna runt 2000 - 5000kr/mÄnad och den lÀgsta lönen som man fÄr ge Àr 400 kr/mÄn.

Ön blev sjĂ€lvstĂ€ndig 1975 efter att ha varit en Portugisisk kolloni.

Ingen fÄr lov att flytta frÄn öarna utan ett visum. Man vill inte att mÀnniskor ska flytta frÄn öarna, dÀrav har man strÀnga regler för utflytt frÄn landet. Om nÄgon ville flytta var denne Àven tvungen att ha en inbjudan frÄn nÄgon i det landet.AcasiatrÀd. Deras Àrtskidor plockade vi med oss för att ha och mata djuren med i den botaniska trÀdgÄrd vi skulle besöka i slutet av turen.

Sen var det dags att stanna till i nÄn liten butik och vi minns inte i vilken stad det var.
I Sverige bjuder vi pÄ kaffe nÀr det kommer gÀster men hÀr bjuder man pÄ grogg typ som nÄgon sorts likör. Vi fick provsmaka flera sorter, inte sÀrskilt gott och vÀldigt sött.

Sen ville de sÄklart sÀlja sina produkter och souvenirer.Promenerade ner till hamnen och dÀr fascinerades jag mest av de vackra kvinnorna. Smygfotade dem medan de gick runt och sÄlde souvenirer.Nu Äker vi inÄt i landet mot Buraconalagunen och det blÄ ögat.
Det blÄ ögat bildas i en grotta av solljuset som skiner ner i vattnet. PÄ sommaren Àr det som störst nÀr solen stÄr som högst pÄ himmelen.

VÀldigt vackert i hela omrÄdet.Inte lĂ€tt med burrigt, lockigt hĂ„r och ta en snygg bild nĂ€r det blĂ„ser. 😂HÀr fanns Àven en liten utstÀllning över olika slags stenar pÄ ön och bilder pÄ de olika fÄglar som finns. För övrigt finns inga andra vilda djur pÄ ön, möjligen nÄgon skorpion och ökenrÄtta annars bara fÄglar.Dags att fara vidare pÄ vÄr tur och nu stannade vi en kort stund en liten bit frÄn Buraconalagunen mitt ute pÄ slÀtten vid Terra Boa för att fÄ se hÀgringar.

Zooma in pÄ bilden sÄ ser ni vattnet = hÀgringen.
Coolt hur det blir med vÀrmen och det svarta i sanden.
Nu till dagens höjdpunkt, saltdammarna vid Pedra de Luma.
27%salthalt gör att du flyter som en kork. JÀttelÀcker kÀnsla. Varmt och skönt var det ocksÄ, sÀkert minst 30 grader. HÀr hade jag gÀrna stannat lÀngre. Men hÀftigt att fÄ testa. Lite likt kÀnslan i floating.TvĂ„ korkar eller tvĂ„ sköldpaddor eller bara tvĂ„ salta bönor 😂


Salta och tio Är yngre Äkte vi till öns gröna oas, en botanisk trÀdgÄrd. En tjej frÄn Italien tar hand om herrelösa djur och har samtidigt börjat odla vÀxter. Hon sÀljer Àven vÀxter till öns hotell.
HÀr fick vi nytta av acaciabönorna vi plockade tidigare under dagen till att mata de söta Äsnorna.

HÀrligt med grönska efter all öken och sand.TÀnkvÀrda skyltar lite hÀr och var.
NÄgot som gÀller hÀr, lite som Kap Verdes ordsprÄk Àr
No Stress.RosépeppartrÀd.Sen fina sköldpaddan 🐱 Vi sĂ„g faktisk en simmandes tidigare idag. Tycker det Ă€r mĂ€ktiga djur, de kĂ€nns sĂ„ visa.SÄ avslutade vi med en drink pÄ en restaurang vid havet.

Tillbaka till hotellet vid 18. Vi fixade oss till middagen och efter den var det show och karaoke, men nÀr de falsksjungande och överförfriskade tog över tackade vi för oss och gick och lade oss.
Vilken mÄn- och stjÀrnklar natt det var denna afton.

Gillar