🌮Kap Verde ☀En dag med sol och bad 💩


Vaknade till Ànnu en varm och solig dag. Sitter nu pÄ vÄr balkong innan frukost och sammanfattar gÄrdagen i ett blogginlÀgg. SÄ kul att ha denna blogg att se tillbaka pÄ och Ànnu en gÄng minnas allt vi Àr med om.
Solen Àr bakom ett dis vilket gör att vÀrmen Àr underbart skön, det som vi i Sverige kallar lagom.

SÄ nu Àr det bara att göra sig redo för Ànnu en spÀnnande dag. VÄr plan Àr bad och sol hela dagen.Vi gick ner till havet via Palmallén och lÄg dÀr och gottade oss med sol och bad fram till lunchen vid tvÄtiden.
Tog en lÄng skön strandpromenad och kollade in alla kajtsurfare.

AlltsÄ vilken ynnest det Àr att ha möjlighet att fÄ uppleva platser som denna, att kunna se vÀrlden, olika miljöer, olika kulturer. Jag blir lycklig Ànda in i hjÀrteroten av vara en av de lyckligt lottade pÄ jordklotet som kan göra detta.Efter lunchen hÀngde vi vid poolen men vÀdret blev svalare sÄ vi gick till baren och lyxade med var sin kaffedrink.


Lite bilder frÄn hotellomrÄdet.
De hÄller pÄ att renovera hotellet sÄ Àven trÀdgÄrdarna det Àr nog dÀrför det inte Àr nÄgot grÀs Ànnu pÄ mÄnga stÀllen och planteringarna ser ut att vara nyplanterade.

OmrÄdet Àr gigantiskt.Nere vid stranden finns en inhÀgnad dÀr de tar hand om sköldpaddsÀgg och ser till att sköldpaddorna klÀcks i sÀkerhet. Sen förflyttar de smÄ liven ut i havet. Det ökar chansen för dem att överleva. De berÀttade att det Àr en pÄ tusen sköldpaddsungar som överlever. HÀr kan man adoptera en sköldpadda eller ett helt bo.

Varje dag kl. 17 kommer marinbiologerna dit och grÀver upp borna och samlar upp de sköldpaddor som klÀckts för vidare fÀrd ut till havs.

SĂ„ underbart söta 🐱HÀr kan du gÄ in pÄ deras sida om du vill adoptera en liten sköldpadda och dÀrigenom hjÀlpa projektet.Tillbaka till vÄrt rum och idag mötes vi av en svan.IkvÀll hade vi bokat bord pÄ en av restaurangerna Mambana istÀllet för att Àta buffén. DÀr serverades grillat. VÀl dÀr sÄ var det typ samma buffé som den andra sÄ alltsÄ ingen större skillnad pÄ maten men en lugnare miljö.

Vacker fullmĂ„ne 🌕

Avslutade kvÀllen med falsksjungande karaoke. Ja inte Riitta och jag, vi satt och genomled de falska tonerna.


Gillar