🌴 Kap Verde 🦈 Sharkbay 💦bad och spa 🐚


Sharkbay tur idag på förmiddagen. Här ska vi få bada med citronhajar. 🦈

När vi kom fram fick vi vada ut i det grunda vattnet och det tog inte lång tid innan de små hajarna nyfiket kollade in vad vi var för några.

Här lite info om citronhajar från Wikipedia.
Citronhajen lever i tropiska och subtropiska områden längs Syd- och Nordamerikas kuster. Den blir upp till 3,5 meter lång och kan troligen leva i mer än 60 år även om exakta mätningar av åldern inte har kunnat göras.

Födsel sker i grunda, varma laguner, och varje hona föder mellan 4 och 17 ungar. Dessa har under graviditeten fått sin näring via en navelsträng liknande den som finns hos däggdjur. Efter födseln får ungarna klara sig på egen hand och modern visar dem ingen uppmärksamhet utan så snart hon fött klart simmar hon ut till djupare vatten igen.

Ungarna stannar kvar i det grunda vattnet och lever framför allt på fisk och kräftdjur. De är aktiva jägare men det verkar som om de måste lära sig vad de kan äta så till en början kan de antagligen smaka på det mesta. Efter 8-12 år i sin födelselagun blir citronhajen könsmogen och vandrar ut på djupare vatten. Vart de sedan tar vägen är det ingen som vet, men det finns tecken på att de eventuellt vandrar långa sträckor, exempelvis mellan Florida och Brasilien, för att para sig. Honorna tenderar dock att återkomma till samma lagun för att föda, vilket sker vartannat år.

Citronhajen äter oftast under natten och hittar sin föda genom att använda elektroreceptorer, den biologiska förmågan att uppfatta elektriska stimulanser i naturen. Deras huvudsakliga föda är fisk.Det var svårt att få till en bild på hajarna för alla reflektioner i vattnet.
De levde här i det grunda vattnet ungefär fem år (Wikipedia säger längre tid ??) innan det blev för knappt med föda för dem, då simmade de ut på djupt vatten.
Om de, när de är små, kommer ut på djupt vatten, där de stora hajarna är blir de föda åt dem.Här den största hajen av alla 😂Vi var tillbaka till hotellet vid ett, vi tog en kaffe sen lunch. Det var röd flagg även idag vid havet så det fick bli poolen. Det mulnade på till eftermiddagen men det är ju varmt så det var två som somnade i var sin solstol.

Vi hade bokat massage på kvällen. Jag valde hot Stones, jätteskönt. Det var en helkroppsmassage med heta stenar.

Innan tog vi ett dopp i denna magiska jacuzzipool under bar himmel.Nu återstår bara middag på den asiatiska restaurangen.


Gillar