Lata dagar


När jag ser bilder på idylliska sommarstugor så får jag ofta en skön känsla av RIKTIG ledighet och RIKTIG semester och en LÅÅÅNG sommar. Så som jag vill minnas barndomens somrar och lite som Saltkråkan, dagar som är långa och allt man vill göra och hinna med, hinner man under sommaren som är oändligt lång. Solen skiner för det mesta och man umgås med släkt och vänner, det serveras mat och fika i långa banor och alla skrattar och är glada.  Den känslan infinner sig lite till och från, men den har mer funnits som en längtan. För alltid är det ju något...
Ligger säkert mer inne i mig än i själva upplevelsen.

Vi köpte ju vår ö för ett par år sedan och det var verkligen inte planerat och vi hade ingen längtan efter att skaffa sommarhus. Vi hade ju nyss skaffat både pool och segelbåt så det räckte mer än nog.
Men....
När vi kom hit, ja vi blev såklart nyfikna när det gällde en ö och att vi skulle ha möjlighet att få köpa den så vi åkte och tittade. Vi föll 100% pladask. Sådana här tillfällen kommer inte var dag och då vi är ja-sägare så sa vi såklart ja 😃
Eftersom vi inte planerat eller gått och längtat efter sommarhus så har vi varit här till och från och det är verkligen underbart.
Nu ska vi vara här ett par veckor och eftersom vi redan haft två veckor med segling och roadtripp kan vi nu bara koppla av och fixa med grejor och BARA FÖR ATT VI HAR LUST. Det har vi som måtto här inga måsten bara kul.Jag brukar tycka att matlagning är blä men egentligen säger jag nog fel. Jag gillar det men som egenföretagare har det de senaste åren varit focus på företaget och vår företagsfastighet så det har liksom inte funnits tillräckligt med timmar på dygnet för att njuta av matlagning och hemmapyssel.
Det har ju även det varit en superkul resa och som fortfarande är det men i något lugnare tempo nu när allt är på plats. Kreativiteten ska allt flöda där med.
Men nu är det tid för ledighet och semester. Var sak har sin tid, som Emils mamma sa 😃och det kommer en dag... som jag brukar säga 😃så varför elda upp sig om du inte hann eller hade lust just idag.

Här på ön ger jag matlagning och pyssel tid, det känns enkelt och kul, förmodligen för att inget annat står på schemat och att jag är utvilad och avslappnad. När det känns så här i kroppen kan man starkt undra vad i helskotta man håller på med annars. Men det är som det är med det mesta- balans är det fullkomliga.

Litet kräftkalas blev det vår första kväll. Ha, ha och en liten rackarns nubbe hittade jag ...nånting besk hette den. Jag tyckte den gled ner fint men Robert åmade sig rejält.När mörkret kom gick vi in och tände en brasa och satt inne och mös.Godmorgon!

Älskar att vakna till morgonljuset, dra upp rullgardinen och se denna vy. Vad blir det för väder idag? Är det enda jag undrar.

Sol och fint ☀️

Jag blir sugen på att slipa och måla de slitna altanmöblerna.
Vi tog över stugan med möbler och allt, det är lite som skattjakt att kolla vad som döljer sig i gömmorna.

Den lilla soffan som står på baksidan av gästhuset är lite av en favorit. Här kan vi sitta i kvällssolen och gotta oss. Nu slipper vi flis i baken 😂Blommor vill man ju också ha MEN det får inte vara betingat med skötsel eller att vi MÅSTE hit för att vattna. En av anledningarna till att vi köpte ön var just att det var ingen tomt att sköta. Hela ön är naturtomt med tall, en och annan björk, blåbär, lingon och odonsris, ljung och pors som växer runt hela ön i vattenbrynet med lite rosa inslag från fackelblomstren.

Att plocka sig en naturbukett och pryda hemmet med, i värsta Ernstanda, är inte fel. Vackert och gratis🌿

Planterade lavendel i rabatten som fanns framför huset, de är ju tåliga och behöver ingen större omvårdnad för att blomma, vilket de tacksamt gjorde i år 🙏
Glada är humlor🐝, bin och fjärilar🦋.Nästa dag när jag drog upp rullgardinen.
- Vad är det för väder idag?
Regn och blåst.
Hmmm då blir det en städ- och fixardag inomhus.
Här har vi inte heller gjort så mycket sedan vi köpte ön. Allt vad man behövde fanns. Det vi har gjort är att förbättra funktioner såsom mulltoa mot en suverän förbränningstoa, så nu kan man lösa alla sådana behov 💩
Ny kyl, frys och spis vilka pajade en efter en. I gästhuset åkte två enkelsängar ut i utbyte mot två våningssängar samt det lilla gästrummet, eller mitt rum, blev vitmålat och in kom en dagbädd som med någon cm till godo kan bli två sängar.

Så välkomna ut till oss, nu det finns sex stycken gästbäddar och vi gillar besök.

Nu är huset rent och fräscht och lite vilda blommor kom in och gjorde pricken över i.

Idag var det ömsom sol ömsom moln och en kall vind så det blev en skön vilodag i hemmafruanda.
Robert jobbade idag medan jag var kvar på ön. Målade det sista på möblerna, kollade klart alla Ernst program, ja jag tycker de är superbra. Han är glad och trevlig gör fina saker och goda maträtter, programmet ger iallafall mig hög mysfaktor, sommarfeeling och inspiration. Lagade en god kasslergryta a la Kajsa Warg, man tager vad man haver, det är ett gott recept. Ha, ha många citat, det sista är väl Pippi?

När Robert kom fixade vi, eller mest han 😳, med vår nya pump som han köpte igår då den gamla frusit sönder. Vi tar vatten in i huset via sjön. Så nu håller vi tummarna för att det ska fungera. Fortsättning följer på onsdag för nu drar vi in till stan. Robert ska jobba även imorgon och jag måste ju fixa mina naglar 💅🏻😂


Gillar

Kommentarer