☀️Ljusstråk 2021 🌿

Vi packade ihop och åkte från vår ö idyll på förmiddagen. Stannade till hos Ken och Eva och fick med oss en låda med våra fångade kräftor, färdigkokta 🦞det kallar jag superservice. Gjorde även ett litet stopp på Stefans loppis där de också sålde grönsaker från Åsbro handelsträdgård. Köpte med fyra snapsglas med kräftor på, så nu kan vi verkligen festa loss. Av handelsträdgården köpte jag med rosa och lila potatis, mandelpotatis och rosa lök, det kommer bli färgstark mat härframöver.

Vi packade in all mat hemma sen åkte vi mot Nira och Ljusstråk. Första stopp var Svalbo, där det fanns flera utställare och miljön är så vacker där. Här åt vi också lunch, vildsvinsburgare. Gott!Nästa stopp Hammarby bygdegård där jag hejade på min gamla klasskompis Bettis som hjälpte till med våffelserveringen där, men det blev ingen våffla i år, vi hade siktet inställt mot Nora-Annas.Vackra, slingriga vägar genom Bergslagen, då är det extra kul med cab, och nercabbat gick alldeles utmärkt idag.Å lille Swing var också med.Timansbergs gamla tågstation nästa anhalt.
Många fina hantverk och konst finns det men det var inget som fick följa med hem i år.Pricken över i idag blev Nora Annas Gårdscafe.
Så här skrev jag på Hi Swedens blogg:

I Stora Hälltorp, vid Fåsjön, norr om Nora hittar du denna pärlornas pärla. I en gårdsidyll man bara drömmer om och med en underbar utsikt över Fåsjön, ligger Nora Annas Gårdscafe och butik.

I vackra glaskupor står det ena läckra bakverket efter det andra och ögonen vill ha dem alla, troligen munnen också 😂
Idag tog vi var sin macka bakat med solrosfrön och med ost och kalkon och en toscakaka till ”dessert”.
Vi hade vår hund med vilken välkomnades i trädgården. Dagen bjöd på sol och skön sensommarvärmen och i den här miljön har man inget emot att sitta ute.Inne i kaféet kan du förutom fikat handla lite delikatesser och fina antikviteter och lite möbler. Allt hemtrevligt sammansatt inne i rummen där du fikar.Nora Anna har fått sitt namn efter den berömda löperskan Anna Larsson som växte upp på gården. Anna ”Nora-Anna” Larsson var under 1940-talet Sveriges främsta löpare på medeldistans och satte flera världsrekord.
På övervåningen finns en liten utställning om Nora-Anna.Med trevligt bemötande, fin service, gott fika och underbar miljö kan vi inte annat än rekommendera Nora Annas.

Det blev en riktigt lyckad avslutning på vår minisemester ☀️


Gillar

Kommentarer