Loppissöndag

Idag blev det en riktig loppisdag. När jag blir sugen på denna typ av aktivitet kontaktar jag min bästis Kerstin som liksom jag älskar utflykter och ”skattjakter”.
Hon befann sig på sitt lantställe när jag frågade om hon ville hänga med - klart hon ville 🥰 - hon var på plats snabbare än jag.

Vi startade med Sörbys gårdsloppis, men tyvärr är det 99% barnsaker, vilket inte är aktuellt. Fick iallafall med mig en liten hjärtformad skål från Brukadesign som är bra att ha till alltmöjligt 👍

När vi plöjt igenom alla gator åkte vi vidare till Gamla Hjärsta som också hade gårdsloppisar.Dock glest mellan loppisborden, men att bara strosa runt och kolla på hus och trädgårdar är i sig ett nöje bara det.

Vi slog till på fika i en trädgård. Goda mackor och var sin pajbit med grädde 😋☕️

Fick med mig en kul grej hem, ha, ha som jag ska ge bort i present - därför får den vara hemlig ett tag till.
Det är vackert i alla trädgårdarna. Tiden mellan hägg och syren.Va tusan vi vill alltid ha mer när vi kommit igång. Klockan är 14.45 hmmm, antikmarknad i Wadköping, stänger 16.00. Hurra, vi åkte såklart dit.

Här var det mer prylar som roade oss, inga barnsaker. Ett härligt folkliv och musikanter som spelade och ingav en känsla av Söderkåkar.
Ja, nu så lättade vi lite på plånboken. Kerstin fick med sig en fin lampett och jag ett litet fint uppläggningsfat i pressat glas. Jag är så svag för skålar och fat på fot. Blir fint när jag bjuder på ett par fina praliner till kaffet och kanske en god likör därtill.

Älskar att duka, om ni vill inspireras av fina dukningar med gammalt porslin kika in på www.mmporslin.se eller deras instagram @mormormarthasporslinBlir väl bra till eftermiddagskaffet?


Gillar

Kommentarer