Mariehamn

Vi åkte från Rödhamn på förmiddagen mot Mariehamn. Det fick bli för motor för det var hård motvind och smal farled samt att det var kallt idag så vi ville fort fram till målet.

Väl framme fick vi bevittna den grymmaste insegling till kajplatsen vi sett. Susanne backade in båten med enorm prestation mellan en ovanligt bred båt och y-bommen, det var inte mycket marginal där inte. Imponerande, Roberts haka är fortfarande ”tappad” 😲Detta ligger nu på hans hetaste att lära sig lista. Han kan ju backa med tungt släp men detta...Mariehamn i sikte ⚓️Nu hade solen kommit fram så vi firade vår ankomst till Mariehamn -Åland med rosévin och Sommarpratarna innan vi begav oss in till stan där vi gick igenom butikerna. Vinnaren blev Pelle P även denna gång och förloraren Robert 😳💸💸💸men jäklar va snyggt klädd han är nu 🤩

Efter det gick vi till hamnen på andra sidan Mariehamn därifrån färjorna går. Vi åt middag där på en jättemysig restaurang och supergod mat. Vi åt lättrökt abborre med massa godsaker till vilket gav gommen en härlig smakexplosion.Tillbaka i båten spelade vi spel hela kvällen. Spelen ledde in oss på jättefina och intressanta samtal om oss själva och varandra.

Robert och jag beslutade att avsluta denna seglats imorgon för att ta färjan hem ett dygn tidigare än vi tänkt från början, detta för att vi nu är i Mariehamn.

Det är en ynnest att få göra resor som denna. Att få följa med kunniga, rutinerade seglare på deras båt och få möjlighet att se platser som du inte kan få se om du inte kommer med en egen båt. Orörda öar med fågelliv, platser där bara vi och naturen är, genuint skärgårdsliv, glittrande vatten, vågor och magiska solnedgångar.
Tack, från hela mitt hjärta för att ni Susanne och Jimmy så generöst tagit oss med på dessa seglarveckor. Det betyder massor för oss.

Nu far vi hem till Örebro och kanske har vi turen att få följa med till ... nästa år 😜


Gillar

Kommentarer