Min faster Barbro


Idag tog vi farväl, för denna gång, av min faster Barbro. Det var en fin begravning i Kumla kyrka. Solen sken, det var blåsigt och kallt, men ändå en vacker dag efter allt gråväder som varit.

Efter att tidigare varit obekväm med att gå på begravning tycker jag idag det är en fin och ärofylld akt. Att genom sin närvaro hedra personen och få möjlighet att ta ett sista farväl och tacka för alla goda minnen. Jag uppskattade så alla gäster som kom till mors begravning, gladdes över de vänner och släktingar som kom och hedrade mor med sin närvaro.

En dag som denna blir allt tydligt, vad som verkligen betyder något och det är alla möten med människor. Jättekul, trots rådande omständighet, att träffa alla mina släktingar. Jag har en pytteliten släkt på min sida. Jag har inga syskon och inte heller min mor. Min far hade två syskon och jag har fyra kusiner. När jag växte upp umgicks vi mycket med mina kusiner och deras familjer men efter att mamma och pappa skildes och vi blev vuxna har vi inte setts så många gånger. Min ena kusin, Susanne, som jag är närmst i ålder, vi har träffats lite oftare nu på senare år. Hon är en grym historieberättare, precis som sin mor Barbro och min Farfar. Man skrattar så man kiknar 😂 Klart ämne för stand up.Barbro var för mig en härlig faster med mycket humor. Det var full fart och de säger att jag har många drag från henne. Hon var också egenföretagare under ett antal år, hon drev solarium, Solhem, vilket visst blev hennes smeknamn.

Våra familjer tillbringade flera somrar tillsammans när jag växte upp. Vi hade båda husvagn, eller om de hade tält 🏕 ja strunt samma, vi campade ihop iallafall. Alltid kul att ha en kompis, min kusin Susanne, eftersom jag var ensambarn, då slapp jag jaga runt efter en kompis att leka med. Å vi hade alltid kul ihop.Tycker det blir roligare och roligare ju äldre jag blir att höra alla historier och minnen från när jag växte upp och den äldre generationens berättelser. Sånt lyssnade man ju aldrig till som barn, men nu vill jag höra allt. Så det gäller att ta vara på tillfällena och träffas och att åter få lyssna till historierna.

Livets berättelser är de upplevelser som du haft under ditt liv. Du väljer vilka berättelser du vill berätta vidare, de berättelserna blir till minnen av dig som du ger till oss lyssnare.

Vad handlar dina berättelser om i ditt liv?

Gillar

Kommentarer