Mot Åland

Lugn och skön morgon. Morgondopp tog alla utom jag, man vill ju inte vara mainstream 😂
Det var lite molnigt fram till 10 sen tittade solen fram medans vi seglade. Det var kav lugnt idag så det blev att gå för motor.
Vi befinner oss nu i den yttre norra skärgården. Vi var i stort sett själva under hela färden sånär som på svanar, tärnor, måsar och andra sjöfåglar. Det är verkligen så obeskrivbart vackert. Inga bilder i världen kan beskriva detta, det är svårt att ta in.
Jag älskar att vara här, på en båt, i skärgården 🙏⛵️🇸🇪☀️


Bebyggelsen försvann helt strax efter vi åkt från vår natthamn, sista utposten var tillsynsmannens bostad. Vi mötte på honom i sin båt med vovven nyfiket spanande i fören.Bästa platsen för dagen var i fören. Sitta i solskenet med endast ljudet från båten som sakta tar sig fram i det lugna vattnet förutom en och annan mås som skriar.
Tystnaden - underbart💦Dagens lunchstopp blev vid Lilla Vånskär. Här har avsnitt ut Saltkråkan spelats in.

Vilken idyll!
Grumme tvättsåpa reklamen - på riktigt!
Vi gjorde, vår vana trogen en rundvandring på ön.
Många vackra skärgårdsväxter 🌿 och smultron hittade vi också 🍓Det tornade upp mörka moln i horisonten som snabbt kom över oss med regn. Susanne och Jimmy har kollat över väder och vindar för att se var nästa etapp blir. Planen är att komma till Åland imorgon då vindarna är gynnsamma för att segla över.
Molnen drog snabbt förbi och det blev åter sol.Nu gick det bra att hissa seglen och det blev bra vind ända till Lygna där vi skulle lägga till för natten.
Men... varning har utfärdats om du kommer med segelbåt...Men nu är det ju så att det är ju inte vilka seglare som helst vi har att göra med denna vecka. Med knapp marginal på djupet rattade Sussie båten med sån expertis och lugn att vi andra stod hänförda. Otroligt att bevittna.

Denna plats Lygna är obeskrivligt vacker. Bara vi och naturen, runt omkring här finns många öar som var skyddade för fåglarna. Det finns svanar överallt och deras siluetter i solnedgången är som i sagan.Denna plats gör en fotogalen, det är sådant magiskt ljus och så många vackra växter i alla färger.Solens nedgång fick vi följa genom ett lättare molntäcke vilket skapade så vackra färgskiftningar .


Om jag vore poet eller låtskrivare kanske jag kunde på ett utomordentligt sätt beskriva det vi får vara med om, men bilderna får tala.

Dags att avsluta dagen, med ett leende på läpparna i väntan på morgondagen och vad den har med sig.


Gillar

Kommentarer