Några dagars Hemester

Hemma igen efter sköna dagar på sjön. I torsdags åkte Josefine och jag på Noradagarna. Det var storloppis på torget. Vädrets makter var inte på deras sida. När vi kom till Nora kom spöregnet. Vi började med att gå till Selma G för att äta de goda våfflorna. Kustskepparen till lunch och såklart toppade vi med Fabrikörskan till dessert, ja vi delade på en, vilket var en jäkla tur, sprängmätt.

Sen blev det en runda bland loppisstånden, flera hade fått packa ihop på grund av regnet. Inga fynd denna dag, men hos Ärta Pärta köpte jag två jättefina Ernst vaser. Tycker så mycket om dem. Användbara som de är eller med en blomma i.
Nu kom hällregnet delux så vi gav upp och åkte hem.Igår åkte jag till XXL för att hälsa på Josefine när hon jobbade. Klart jag handlade, det blev ett par vandringsbyxor där man lätt kunde göra om dem till shorts - gillar fiffiga lösningar och kinderäggseffekten (fler önskningar i en).

Nu återstod bara att testa dem så idag åkte jag och Susanne ut på vandringsstråk

                           GöljanstigenEn jätteskön dag med bra väder. Fick testa både långa byxor vilka snabbt blev för varma och då gjorde jag snabbt om dem till shorts.

Vi vandrade över stock och sten, bildligt talat. Vilka figurer alla rötter skapar.Vi fick även se Kilsbergens högsta vattenfall.10 000 år gamla klapperstensfält.När vi kom fram till Göljan var det fikapaus.
Som alltid smakar det förträffligt.Detta är en bra runda för hela familjen, vi mötte flera barnfamiljer. En bra efterjobbetrunda också så kan din vardagskväll bli en kväll med en fin upplevelse och mycket innehåll.

Tänker alltid när jag är ute i naturen - varför gör jag inte detta oftare - det är så skönt och rofyllt.Fick syn på ett getingbo som getingarna byggt i en stubbe. 🐝Blåbären är klara nu, söta och goda. Hittade ett par nävar minikantareller också.En jätteskön Hemesterdag fick vi och nu håller Susanne på att planera en tvådagarstur med övernattning i vindskydd. Det har jag aldrig gjort tidigare så det ska bli så spännande. Ser fram emot vår tripp.


Gillar

Kommentarer