đŸŒ»Ă–sterlen med Eva đŸŒ»

3-7 juli fick jag Ă€nnu en gĂ„ng följa med Eva pĂ„ hennes inköpsresa till Österlen. VĂ€rldens roligaste inköpsresa - loppisar- och dĂ€remellan besök pĂ„ goda och mysiga cafĂ©er och restauranger.

Jag tog tĂ„g till Motala dĂ€r Eva mötte upp och sedan vidare till deras hus pĂ„ Österlen. Vi kom fram pĂ„ kvĂ€llen och tog var sitt glas vin och satt en stund och njöt.

Vackra Österlen 🇾đŸ‡ȘVissa vyer fÄr man liksom inte nog av. Detta Àr en och denna fick jag njuta av till frukost.Nu var det dags, vi har ju ett jobb att sköta, ja faktiskt jag ocksÄ, tips till alla lÀsare pÄ Sverigeturisten.
Eva har ju stor bil sÄ den ska vi se till att fylla.Vackra vyer och vackra blommor ska ocksÄ fotas.Vi stannade ju pÄ massor av roliga loppisar, hÀr en dÀr vi fick stanna utanför tills de öppnat portarna. Sen jösses, folk sprang som galningar in och roffande Ät sig fynden. Ett skÄdespel i sig.
Jag tog det lugnt 😅Lunchpizza pÄ denna restaurang, minns inte namnet men enligt bilden sÄ befinner vi oss i Tomelilla.HÀr kommer ett axplock av de stÀllen vi besökte och de tips jag gav pÄ Sverigeturisten.

🇾đŸ‡ȘDrömbageriet pĂ„ Österlen 🇾đŸ‡Ș

Precis som förra Ă„ret vid den hĂ€r tiden blev vi fikasugna och vad passar dĂ„ inte bĂ€ttre Ă€n ett besök pĂ„ @drombageriet . Även denna gĂ„ng hade vi tur med vĂ€dret och kunde avnjuta vĂ„r fika ute i deras prunkande trĂ€dgĂ„rd.

Ljuvligt gott ☕ dagens kaka blev apelsinmazarin, njutbar intill sista tuggan.

LÀsa om vÄrt besök förra Äret i vÄr blogg http://hisweden.se/drombageriet-37902247đŸ”©Spiken i ⚰ Kistan pĂ„ Österlen

I senaste avsnittet av Karl Fredrik pĂ„ Österlen gjorde han ett besök hos Spiken i Kistan dĂ€r han shoppade loss pĂ„ vackra fönster och nĂ„gon spira till sitt Tomat 🍅 orangeri.
Nu nĂ€r vi pĂ„ Sverigeturisten Ă€r runt och besöker sevĂ€rda platser och entreprenörer pĂ„ Österlen ville vi ju sĂ„klart göra ett besök hos Emil.

Vilket stÀlle, vilken kille, vilka historier!

Ni vet ibland hamnar man pÄ stÀllen, hos mÀnniskor som inte alls lever pÄ samma sÀtt som man sjÀlv gör men som vÀcker nÄgot inom en, en kÀnsla, en kreativitet, en lust att inte göra som alla andra. Emil berÀttade med hjÀrta och sjÀl om sitt liv, sina upptÄg och sin passion för att Äterbruka alla det vackra, roliga och Àven fula ting som skapats genom tiderna och epokerna.

Du hittar hans unika butik med antikt, byggnadsvÄrd och mÄlerimuseum i Lövestad.
Gillar du roliga och unika museum gĂ„ in pĂ„ sverigeturisten.se och bestĂ€ll museiguiden och ta med fler intressanta turistbroschyrer pĂ„ samma gĂ„ng - allt kommer gratis hem i din brevlĂ„da 😃SÄ mÄnga vackra dörrar och fönster det fanns, om du har förmÄgan att se bortom flagnad fÀrg och den mÀngd av saker som stÀllet erbjöd. Om du kan se tingens potential och se hur de genom din omsorg och omhÀndertagande kan fÄ nytt liv och ÄteruppstÄ igen frÄn en tid till en annan.Vilken vacker kaffekvarn, jag ville ha den, frÄgan Àr bara vart jag skulle ha den.

Kaffemaskiner i all Ă€ra men dennaâ€Šâ˜•ïžđŸ”
Jag skulle köpa den omgĂ„ende om jag drev cafĂ©, eller sĂ„ fĂ„r jag helt enkelt starta ett cafĂ© 😃Som sagt i butiken fanns massor av saker du inte hade en aning om att de fanns.

Emil berĂ€ttade om sitt hem dĂ€r han inrett varje rum i olika tidsepoker. SĂ„ hĂ€ftigt och allt, verkligen allt, Ă€r Ă„terbruk och tidstypiskt. NĂ€st pĂ„ tur var en 70-tals kĂ€llare men utan mögel, men en konstnĂ€r skulle ” dekorera” vĂ€gen med lite svartmögel för att det skulle bli sĂ„ verklighetstroget som möjligt. SĂ„ kul!

AlltsĂ„ hur inspirerande var vĂ€l inte detta. Han hade varit med i Tv programmet ” Vem bor hĂ€r” och dĂ€r brukar det ju vara med mĂ„nga roliga och hĂ€ftiga hem.

HÀr bilder frÄn butiken.Beslag, skruvar , spikar , handtag
.. mm mm mm
Ja t.om en uppstoppad ren kunde du fĂ„ med dig hem hĂ€rifrĂ„n. Ni fattar va, unik butik 😃PÄ övervÄningen fanns ett mÄlarmuseum.SÄ hÀr sÄg det nog ut pÄ den tiden nÀr de jobbade.

Höll pĂ„ att sĂ€tta i halsen nĂ€r ” gubbarna” dök upp, helt apropĂ„ runt ett hörn.Ett kul stÀlle, helt unikt i sitt slag med Emil som med entusiasm, inlevelse och berÀttarkonst delgav oss glimtar och historier av sitt liv.

Älskar möten med mĂ€nniskor och att fĂ„ höra om deras livsprojektet. Det berikar mitt liv.

Tack för ett hÀrligt möte!Ja vi hade ringt pĂ„ morgonen och bestĂ€mt att vi har gröna tröjor đŸ˜‚đŸ€ŁđŸ˜‚Tillbaka till Eva för att njuta kvÀll.Ny dag nya stĂ€llen đŸ˜ƒđŸ”â˜€ïžđŸ‡žđŸ‡Ș

đŸŒș💩I VĂ„tt och Torrt 💩đŸŒș

Vilka fantastiska stĂ€llen Österlen bjuder pĂ„. Butiken I vĂ„tt och torrt hĂ€r hittar du 2500 kvm underbar trĂ€dgĂ„rd och butik. HĂ€r kan man verkligen gĂ„ runt och inspireras av trĂ€dgĂ„rdsmiljöer och sĂ„klart kan du köpa bĂ„de vĂ€xter och trĂ€dgĂ„rdsinredning hĂ€r.

Fler bilder finns i bloggen frÄn vÄrt besök förra Äret
http://hisweden.se/i-vatt-och-torrt-37885487PÄ HylkegÄrden blev det kaffe och smarrig rÀkmacka.
Det hÀr stÀllet gillar jag, inredning, klÀder, antikt och café.đŸŒ»Karl-Fredrik pĂ„ Österlen đŸŒ»

Ni har vĂ€l sett programmet @karlfredrik.se Karl Fredrik pĂ„ Österlen pĂ„ Tv?ïżœDet har iallafall jag gjort. Ett program som gör mig glad och inspirerad. Skönt att matas med det goda i livet och de gör sĂ„ mycket kul saker och skapar sĂ„ mĂ„ngen vacker blomsterbukett.

Klart vi kom pĂ„ besök Ă€ven i Ă„r men vi fick nöja oss med att trĂ€ffa de mer tystlĂ„tna grabbarna denna gĂ„ng. 😂

LÀs om vÄrt besök i fjol pÄ bloggen
http://hisweden.se/karl-fredrik-pa-eklaholm-37884668Ännu en ljuvlig afton hos Eva. Hur bra, trevligt och kul kan man ha?🕰 KarrossgĂ„rden Antik & Kuriosa đŸȘ‘
pĂ„ Österlen

I Gladsax hittar du KarossgÄrden Antik & Kuriosa.
TÀnk sÄ mycket vackra ting det skapats genom Ären. HÀr hittar du fina antika möbler och inredning. Följ dem hÀr pÄ Facebook KarossgÄrden Antikt
Med mig hÀrifrÄn fick jag en jÀttefin piedestal som nu stÄr i vÄrt hem och ger mig glÀdje och ett minne frÄn vÄrt besök.👒 Mrs Walker pĂ„ Österlen đŸ«–

Vi har varit hĂ€r förut och Ă„terkommer gĂ€rna varje gĂ„ng vi Ă„ker till Österlen. Det Ă€r inte bara en fin butik med ting frĂ„n förr utan hĂ€r hos Mrs Walker antik & design möts du av tvĂ„ hĂ€rliga systrar, Meta & Cecilia, som driver denna superfina antikbutik utanför Smedstorp pĂ„ Österlen.

Med smak för vackra ting och sinne för att pÄ ett smakfullt sÀtt komponera dem sÄ hela miljön blir till en upplevelse.
Precis som de skriver pÄ sin hemsida vilket man ocksÄ kÀnner nÀr man besöker dem, Àr att de vill bevara sjÀlen som finns i gamla möbler, föremÄl och hantverk. Den tanken tycker jag Àr sÄ fin, att allt har en sjÀl och en historia och att det fÄr leva vidare genom generationer.

LÀs gÀrna pÄ vÄr blogg om vÄrt besök i fjol.

http://hisweden.se/mrs-walker-37886149Dessa vackra fönster jag ser lite överallt i naturen. Älskar dem.


🌿BackagĂ„rden pĂ„ Österlen ☕

Hela Österlen Ă€r fullt av mysiga stĂ€llen att besöka. Idag intog vi lunchen pĂ„ BackagĂ„rden som ligger i Löderup. HĂ€r finns konst, en butik med diverse saker och ett underbart hĂ€rligt vĂ€xthus dĂ€r du fikar och Ă€ter lite lĂ€ttare rĂ€tter. Vi Ă„t en jĂ€ttegod cannelloni.
Är vĂ€dret fint sitter du ute pĂ„ den fina gĂ„rden med idag nĂ€r det regnade fick det bli vĂ€xthuset.😃Reunion Soulsister 😃i Löderup. Trevlig butik med inredning och klĂ€der, fanns Ă€ven fik men det hade vi redan klarat av för dagen.KvÀllspromenad utmed havet i Borrby.


Dessa skÄnska vackra vallmo- och rapsfÀlt.SÄ var dÄ denna hÀrliga inköpsresa slut för i Är. Vi fick med oss massor av fina saker. Eva till sin butik Albins & Vera i Trosa och jag till oss sjÀlva. Nu fÄr hÀr bjudas till kalas sÄ mycket fina glas och skÄlar som jag köpt.

Gillar