🐣PĂ„sk 2022 🐣

Första pÄsken pÄ BorgmÀstargatan firade vi med familjen. StrÄlande vÄrsol hela helgen vilket var helt magiskt skönt efter bakslaget med snöfallet för nÄgon vecka sedan.

Josefine kom till oss efter jobbet pÄ lÄngfredagen och
Erika kom frÄn Stockholm efter ditt jobb vid 21.

Jag lagade mat i vÄrt hÀrliga kök, det gÄr sÄ smidigt att fixa och laga mat. Verkligen lyxigt med alla bÀnkar och utrymmen och det blir roligare att laga mat nÀr det Àr sÄ fint och stort.

Men nĂ„got förmörkade denna lĂ„ngfredag. En dansk Ă„kte runt i landet och brĂ€nner Koranen, tvĂ„ dagar innan var han i Linköping och Norrköping och nu var det Örebros tur. Det sĂ„gs ju inte med blida ögon att polisen godkĂ€nt ”demonstrationen” vilket skapade upplopp med stenkastning och bilbrĂ€nder i de andra stĂ€derna men likt förbaskat godkĂ€ndes det igen hĂ€r i Örebro. Först skulle det ske i Vivalla men under dagen förflyttades det till Sveaparken. Vi bevittnade allt frĂ„n vĂ„rt sovrum. FruktansvĂ€rt.

Tre polisbussar satte de eld pÄ och det plockades sten frÄn tomterna att kasta mot polisen. OtÀckt att bevittna och fruktansvÀrt med detta hat.

Efter det att bilarna brunnit lugnade det sig, polisen hade backat och folksamlingen skingrades. Men det höll pĂ„ i över fyra timmar. Yttrandefrihet, demokrati Ă€r bra och fint men
det Ă€r vĂ€l Ă€ndĂ„ inte detta?


PĂ„skafton
Det sÄg ut som ett krigszon efter gÄrdagens tumult i parken men det sanerades upp under dagen.
Ja, livet för oss Ätergick till det normala, nÄgra gatstenar fattigare var tack och lov det enda som drabbade oss.
Solen strÄlade och fÄglarna sjöng glatt sina vÄrserenader och visade pÄ att bortom all aggressivitet och hat finns det vackra och underbara, vilket ger oss glÀdje och vÀrme. Med en önskan om att alla ska fÄ kÀnna det.

Fix och pyssel pÄ förmiddagen. Vid tvÄ kom Lovisa, Elsa, Sky och farmor som vi bjöd pÄ vÄfflor ute i vÄrsolen.


Vi njöt ett tag till sen var det dags för pÄskmiddag.
Massor av godsaker.

Kul med hjÀlp i köket.


PÄskdagen kom Far och Bibbi pÄ förmiddagen, det blev vÄfflor i repris. Men det Àr ju sÄ himla gott och passar sÄ bra pÄ vÄren.

Vi tog en promenad och kollade pÄ vÄrt nya kontor innan maten och efter maten gick vi och tittade pÄ Josefines lÀgenhet.NÀr alla Äkt hem satte sig Robert och jag i uterummet med en god Martini espresso och kÀnner oss tacksamma över en fin pÄsk med vÄra nÀra och kÀra. Tacksamma över det vi skapat i vÄra liv och tacksamma över att vi Àr friska och livet Àr oss bi.
Gillar