Rätt tid, rätt plats och rätt riktning

 

Jag har varit på FARs Branschdagar 2014 i Stockholm och under dessa två inspirerande dagar i är jag tillbaka hemma. Dagar fyllda med möten, inspiration och Goda Samtal. Rubriken för dagarna var Nya tidens byrå, en uppföljning av förra årets Branschdagar och Kairos Future rapporten.

Jag lutar mig tillbaka i soffan med en kopp kaffe och reflekterar över att allt sker i rätt tid, på rätt plats och i rätt riktning. Som jag ser det fungerar affirmationslagen och att du påverkar ditt eget liv, att du hela tiden gör val i det lilla som i det stora.

Allt börjar med att rensa i röran, inte alltid ett lätt arbete, det väcker minnen, känslor, gamla mönster som måste upp till ytan och värderas om, du måste släppa kontrollen, kasta bort eller ge det vidare det du inte längre behöver, det som inte längre stödjer dig i ditt liv.

Vi är i ständig förnyelse vare sig vi vill eller är medvetna om det, vi blir äldre, får nya erfarenheter.
Då är det ju orimligt att ha kvar allt det gamla, lägga på nytt och sen vill vi lägga på ännu mer, fatta det börjar bli proppfullt. Detta gäller ju i allt, fysiska ting, dina tankar, dina känslor, dina mönster och ditt livspussel.
När du rensat ut det som inte längre gagnar dig är det dags att bygga nytt. Vad vill du fylla ditt liv med, kanske lite tomrum? Ni vet hur skönt det är med space i garderoben eller skåpet när du rensat. Lika gäller i livet... Space.... Att göra ingenting... Allt blir plötsligt möjligt efter att ha varit omöjligt i vår proppade tillvaro. Låt det vara så ett tag, vila i det.

Det är i detta tomrum som du skapar om dig själv, din potential, din kraft.
Det är i detta tomrum du hör din röst.
Det är i detta tomrum som din kreativitet kan få liv.

Gillar

Kommentarer