Roadtripp i Thailand 🚖

Det blev poolhÀng pÄ förmiddagen och efter en suverÀn tailunch med seafood fick vi vÄr hyrbil och puttrade ivÀg.

NÀr Robert och jag ska Äka ivÀg pÄ nÄgot blir det sÀllan som vi planerar, det vi tror att vi ska göra nÀr vi Äker, brukar resultera i nÄgot helt annat nÀr vi Àr framme, men det brukar bli bra ÀndÄ.

Planen var att se Pattaja och Rayon men vi insÄg att det skulle bli mörkt nÀr vi var framme sÄ vi skippade det och gick direkt pÄ slutmÄlet Mae Pim.

Vi tog första bÀsta hotell som sÄg trevligt ut och gick in och kollade om det fanns rum, vilket det gjorde. JÀttefint hotell och vi fick rum med havsutsikt.

Maepim Resort Hotel

Med en jĂ€ttemysig poolanlĂ€ggning som vi fĂ„r testa nĂ„gon dag. 💩

Vi vaknade till en fantastisk utsikt över palmer och havet.
Vi tog en walkabout i nÀromrÄdet. Mae Pim Àr en liten by med mÄnga restauranger och ett fÄtal butiker med traditionellt semesterutbud av badringar, shorts, strandklÀnningar och annat smÄtt och gott.

Intressant med olika vinklar, hur man vill framstĂ€lla, för er kĂ€ra lĂ€sare, hur vi har det. Ovan bilder med vackra inzoomade, instagramvĂ€nliga bilder och... hĂ€r nedan en annan verklighet pĂ„ samma plats 😳

Vi tog bilen och för att Äka till en strand vi blivit rekommenderade Mae Lun Pung Beach. Men vi hittade inte skylten i myllret av skyltar och plötsligt befann vi oss i en stad, dÀr piren lÄg, dÀr bÄtar gÄr över till ön Kuh Samed. Det var morgondagens plan men eftersom det sÀllan blir som vi planerat frÄn början slog vi till och Äkte dit nu. Vi valde att Äka speedboat över.

Framme vid piren i vÀntan pÄ Speedboaten.

Framme pÄ ön Kuh Samed

HÀr var ett myller av mÀnniskor och speedboats. Vi trÄcklade oss till Ànden av stranden och hittade en fin lucka dÀr vi slog oss ner och bade och solade hela dagen.
Vattnet Àr underbart varmt men knappt svalkande.

PÄ vÀgen hem stannade vi och sÄg den fina solnedgÄngen.

Vi Ät pÄ samma restaurang bÄde igÄr och idag, den sÄg mest vÀsterlÀndsk ut, vi Àr lite skraja att prova restaurangerna vid vattnet dÄ det mest Àr ThailÀndare hÀr och deras magar Àr nog mer vana vid maten Àn vÄra.

IgĂ„r Ă„t jag en fylld ananas med ris och kyckling och idag blev det nudlar och rĂ€kor och Robert nĂ„n rĂ€krĂ€tt. Vi toppade med nĂ„gra drinkar đŸ„‚

Nu sĂ„ har vi fullbordat dagen, tackar för den, och godnatt😮

Vet ni, hÀr i Thailand verkar man inte fÄ madrasser till sÀngarna med mindre Àn att man sÀger till att man vill ha madrass. Det vi fÄtt Àr bara sjÀlva resÄrbotten och den Àr STENhÄrd.
Nu sÄ ska vi se om det blev lite mjukare.

Gillar

Kommentarer