Roadtripp till Skåne


Bästa presenten igen från Robert, en konsert på annan ort. I år var det Gyllene Tider på Sofiero i Helsingborg.

Vi tog cabben och drog från Örebro vid sju på morgonen. Vi valde motorvägen för att komma fram i god tid och det var lite kyligare vindar så vi satsar på mysiga småvägar på väg hem istället.

Kom fram vid lunch till våra vänner Hans och Elsa med familj som bor strax utanför Helsingborg.
Vi bjöds på god dryck och häng på deras otroligt mysiga uteplats.
Här kan man verkligen låta sig inspireras av deras hem och trädgård. Man hittar fina, roliga saker både inne och ute. Mycket smakfullt och trivsamt.På eftermiddagen kom deras vänner för en gemensam cykeltur genom det vackra Skånska landskapet mot Sofiero och konserten.
Dryckesstopp halvvägs med champagne 🍾🥂.Det var runt 10.000 personer som skulle se Gyllene Tiders sista konsertturné. Man fick ta med picknick in med både mat och dryck så hela parken var fylld med picknickfiltar. Jättemysigt.
Hittade en pusshållplats på vägen in 😍Förband var Chris Kläfford.
Gyllene Tider var bra, vi stod långt fram så även denna konsert kunde jag SE 👀 vilket gör upplevelsen maxad.Nöjda och glada cyklade vi hem i sommarnatten.

Nästa dag avnjöt jag i deras trädgård medan killarna åkte på ett Beredskapsmuseum 😳
Avslutade vårt besök hos Hans och Elsa med lunch i Höganäs.Robert och jag fortsatte nu vår roadtripp till Österlen och till Eva och Jonas.Vi kom fram vid åttatiden och fick njuta av en vacker kväll i deras paradis.Vackra vidsträckta sädesfält.


Idag har vi varit runt på massor av mysiga ställen här på Österlen. Det finns jättemycket att besöka.

Här är ett par ställen vi besökte Mrs Walker Antik, ett litet mysigt ställe med fina antika grejer och I Vått och torrt, här fanns fantastiskt fina växter och trädgårdsinredning. Väl värda ett besök, fick med mig tassar till mina nya betongkrukor, fick idén av Elsa.


Nu började vi bli småhungriga så det blev kombo lunch-fika på Drömbageriet.

På vägen dit stannade vi för ett tåg och jag får syn på ett tulpanträd i full blom. Det trädet har jag bara sett på Artur Findley College och jag har inte sett det i blom så det var jättekul att se.Alla dessa vackra trädgårdar och blommor.Bella var med oss hela dagen.


Vidare till Svabeholms Slott där vi gick in i den Engelska trädgården. Vilka rosor och vilka trädgårdsrum.


Blev inspirerad att blanda dill, lök och ringblommor. Nytta och vackert.

Avslutade med eftermiddagsfika på Allé på Österlen. Ja, mycket fika och mat blir det men det finns ju så många mysiga ställen. ☕️🧁Hemma igen hos Eva Jonas var det dags för mat igen 😂 Grillat i solen med fåglarnas musik i bakgrunden. Detta är SEMESTER!

Skön liten promenad innan läggdags.


Gillar

Kommentarer