...sig solens strålar närma och allt blir återfött

Ett litet ögonblick, imorse, på min morgonpromenad med Swing slog det mig att JUST NU, i detta NU, var allt bra. Våren är i antågande. Ljuset och dagarna blir längre och längre, solens strålar värmde mitt ansikte när jag vände det mot den. Skatan byggde sitt bo. Scillan blommande vackert med sin skarpa blå färg mot den begynnande grönskan i marken, nässlorna börjar titta fram och erbjuder oss att plocka dem för en god och näringsrik soppa.
Allt är som vanligt i detta NU, allt var så stilla, så vackert i detta NU!
I samma NU finns en annan verklighet ett annat NU som inte alls är lika vackert och rofyllt som mitt NU. Ett virus 🦠 ett virus som fått fäste, grogrunden var tydligen god för dess överlevnad.
Jag tänker att allt vill leva och föröka sig så även ett virus. Nu gäller det göra grogrunden för detta coronavirus så dåligt som möjligt så att det inte kan fortsätta fortplanta sig utan återgå till att bli ett frö som inte kan gro och att vi sedan ser till att inte skapa en grogrund som passar för det igen.

En gång läste jag, tror det var på Svampen i Örebro, att allt som finns och som någonsin funnits är det som finns här och nu, det ändrar bara form.
Tycker det är så tänkvärt.
Om vi skapar miljöer som har hög, positiv, balanserad energi, så är det en miljö där denna typ av virus inte får fäste, jag tror att dess grogrund baseras på lägre energier, rädslor, hat, obalanser i det lilla som i det stora.

Så vad kan vi göra i allt detta? Jag vad vet jag, det är lätt att dras med in i rädslan och förtvivlan men om vi kan distansera oss för en stund, njuta av naturens magiska under som finns där för oss, som visar på hur vårt naturliga kretslopp ska vara så kan vi tillsammans skapa en ny grogrund där virus inte trivs.Med detta önskar jag er alla att hitta ert egna vackra, sköna NU om så bara för ett ögonblick. Låt detta ögonblick av harmoniskt NU bli fler och sprida sig som en löpeld över vår vackra 🌍 jord. Kan Corona så kan vi - eller hur!
Glöm inte Paretos lag, 80/20 regeln, låt oss få det att tippa över åt rätt håll.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229