Sista sommarbadet för i år? 💦

Augusti månad har ju inte direkt bjudit på sommar och sol men denna helg, äntligen kom sommaren tillbaka. Åh, jag verkligen älskar sommar, sol, bad och att kunna sitta ute utan att frysa.

Igår njöt jag vid poolen men så blev vi riktigt ö sugna så vi åkte ut på seneftermiddagen.

En djup suck av välbehag och ett leende på läpparna infinner sig vid blotta åsynen av vattnet, skogen, stillheten och vår Ö.


Att så mycket vackert ryms på denna lilla ö. Den har allt, skogen, tallarna, blåbär- lingon- och odonriset, den lila fina ljungen som blommar som bäst nu. Porsen som omgärdar hela ön och som blommar med roströda blommor på våren. Å egna kantareller. Vissa partier på ön har klippor som påminner om kusten, dessa tillsammans med utsikten över de andra små öarna gör inte skärgårdskänslan sämre.
Det är verkligen en underbar plats.Vi köpte med lite delikatesser ut och satt vid vattnet och åt. Maten smakar tusen gånger bättre här och livet känns enkelt och okomplicerat.Vaknade imorse vid sextiden och blir alltid nyfiken och vill kika ut genom fönstret för att få en glimt av soluppgången innan jag åter kryper tillbaka till sängen. Utsikten är så vacker oavsett vilket fönster jag tittar ut genom. Solen stiger och jagar bort dimman som lagt sig över sjö och mark under natten. Hösten är på väg.Det blev en riktigt varm sommardag idag, vi passade på att bada några gånger. Vattnet var kyligt men skönt svalkande. Nästa gång vi kommer ut är frågan om vi är sturska nog att bada. Kändes bra att ta vara på denna sensommardag.

Robert fick bryggan åter i sjön, vilken han dragit upp tidigare i sommar för att reparera, så nu står den stadig och redo att ta emot vinterisen.

Jag gav mig på slyren som dykt upp lite varstans. Lite ordning i skogen måste det ju ändå vara 😂Det börjar skymma och imorgon är det arbetsdag igen så vi packar ihop och åker hem. Hade gärna stannar längre, men vi kommer snart tillbaka till vårt paradis - vår Ö.


Gillar

Kommentarer