Sköna Söndag

Efter att ha varit i Stockholm sedan i torsdags på jobb, haft myslunch med Erika och en kul danskväll med Eva på Café Opera var det gott att komma ut i skogen och andas den friska sköna sensommarluften.

Aida och jag åkte ut på förmiddagen för att plocka svamp. Dåligt med svamp överlag, vi funderade på om det var vildsvinen som käkat upp dem för de lymlarna hade bökat överallt i skogen.
Vi stannade på lite olika ställen där det såg svamplikt ut men det blev dåligt med skörd. Men så dök vi på ett ställe, ett sånt där drömställe med stora fina kantareller som stod i stora mängder och på flera ställen i den fina mossan.
Alltså man blir såååå glad😃Vi såg en stig som såg lockande ut. Det blev ingen svamp här men det var en jättefin stig med vackert blommande ljung och höga ormbunkar. Det var som att gå i en sagovärld. Vi har så mycket vackert, tillgängligt för oss alldeles runt hörnet.
Allemansrätten är fantastisk!Vi fick en jätteskön dag i skog och mark. Frisk luft, vacker natur och en god skörd med skogens guld, Kantareller.

Hann inte ens hem förrän Kerstin hörde av sig och undrade om jag ville med på en promenad i Sörbyskogen. Självklart, nu hade jag ju fått upp ångan och smak på skogen så det blev ytterligare några sköna kilometrar, men utan svampplockning denna gång.

Jag har inte varit vid Sörbybacken på länge, trots att vi bor ett stenkast därifrån. Jösses va grejer det var där, först den omtalade trappan och sen en cool höghöjdsbana.Vacker natur är det här också och som sagt alldeles inpå knuten. Hit borde vi gå oftare på promenad.Varm efter promenaden var det skönt att ta ett dopp i poolen när jag kom hem. Robert fixade mat han bjöd på grillad korv, smakade grymt gott.
Sen återstod svamprensning på altanen till ljudbok.

Detta är vad jag kallar en Skön Söndag!


Gillar

Kommentarer