Södra Öland

Vaknar till strålande sol och en härlig Svensk sommardag ☀️🇸🇪 Dagen är vår - vadskavigöra?

Vi har verkligen tur med boende, Ekegården är så mysigt med alla små hus man kan bo i och små roliga detaljer i trädgården som för övrigt såg ut som en dröm.
Frukosten var supergod, inget överdåd, men smakade gott i öga och gom.


Här bodde vi.

Vi slog till med den södra delen av Öland då vi hade fått tips på några ställen av Mikaela och Daniel som låg där och igår var det ju firande av Prinsessan Viktoria på Solliden så vi tänkte det kunde vara mycket folk åt Borgholmshållet.

Överallt står skyltar med konst, hantverk, loppis, keramik & caféer som iallafall lockar mig att kliva ur bilen titt som tätt. Bara miljöerna de finns på gör att man vill stanna och titta och så träffar man ju på ägarna som var och en har sin historia. Två härliga mc snubbar varav den ene hade detta ställe, Ateljé Slagerstad. Här blev vi kvar en bra stund och talade och tittade, ja dels på hans konst men mest alla underfundiga grejer han gjort.Överallt stod skyltar med klokord, en kul idé att ge sin trädgård ytterligare en dimension.Här bilder från olika ställen med konst, hantverk och loppis vi stannade på som alla var på så fina ställen. Älskar husen och alla blommor 🥰Men även Robert fick ditt lystmäte på vår rutt - museum 😃
Vi besökte en fornborg som man återuppbyggt Eketorps Borg


Robert läste intresserat på all information medan jag fotade. Tog kort på skyltarna ifall jag skulle få för mig att läsa 😂Så här bodde och levde man då för läääänge sedan och jag tycker väl inte man kan säga att det var bättre förr 😂vad gäller detta iallafall.Å så fanns det ett museum med föremål de grävt fram.Men det var en vacker utsikt och jag fascineras mer av faunan, här den fina cikorian som pryder vägrenarna utefter hela Öland. Visste du att man använt cikorian som kaffesurrogat?Så var det dags att tacka för denna gång, fälla upp cabben och åka hemåt.
En riktigt lyckad roadtripp med otroligt mycket innehåll och så fint väder vi lyckats pricka in. Det bästa är att vi har ytterligare två veckors semester kvar. Tjoho va kul 😎


Gillar

Kommentarer