🇾đŸ‡ȘStockhomshelg 🇾đŸ‡Ș

Josefine skulle Ă„ka till Erika över helgen för att shoppa. Men de smĂ„ godingarna ville att deras underbara förĂ€ldrar skulle följa med. Å vem kan motstĂ„ detta erbjudande 😃

Vi Ă„kte efter jobben pĂ„ fredagen och blev bjudna pĂ„ god middag i Erikas lĂ€genhet. Tobbe var ocksĂ„ med. SĂ„ kul med dessa hĂ€rliga ungdomar đŸ„°

Josse sov hos Erika medan Robert och jag kvartade pĂ„ B&B mitt över. Inget lyxhotell direkt men billigt đŸ€Ł och nĂ€ra. KrypavstĂ„nd đŸ€Ł

PÄ lördagsmorgonen gick vi till ett surdegsbageri och Ät god frukost. Rörd, som alltid, nÀr kÀrlekskÀnslorna svÀmmar över över min fina familj. SÄÄÄ hÀrligt nÀr vi Àr tillsammans alla fyra.

Erika bor sÄ vackert pÄ Reimersholme och för att enligt prognosen bli en helg med regn sÄ hade vi som vanligt tur med vÀdret.

Efter frukost stack tjejerna ivÀg pÄ shoppingrunda och Robert och jag ville bara promenera in till stan och dÀr se om vi hittade nÄgra roliga möbel- och inredningsbutiker dÀr vi kunde inspireras till vÄr flytt till BorgmÀstargatan.

Stockholm Àr vackert och vÀgen frÄn Erika till slussen med vattnet bredvid Àr sÄ fin.

Det var jÀttelite mÀnniskor ute sÄ dÄ fastnade ögonen pÄ alla vackra byggnader med dess tjusiga tinnar och torn.
Vilken byggkonst det var förr.

Å sĂ„ slottet sĂ„klart. Undrar hur mĂ„nga rum det Ă€r, kan ju googla fram det 😂 Jag har faktiskt aldrig varit inne pĂ„ slottet, det mĂ„ste jag göra hĂ€rframöver.

Regnet hĂ€ngde i luften och plötsligt orkade molnen inte hĂ„lla det lĂ€ngre. Vi stod precis utanför en restaurang dit vi smet in och tog varsin god kaffedrink. Å vilken miljö, tack för kaffet!
Kolla glasen sÄ snyggt och gott att servera kaffedrink ur glas pÄ fot, sÄdana ska jag leta efter.

Regnet upphörde och vi flanerade vidare.

Varför Ă„ka till New York och kolla pĂ„ strykjĂ€rnet nĂ€r det finns en minst lika fint, om inte finare i Stockholm. Älskar denna byggnad.

Östermalmshallen - pampig - vill handla godsaker men vi nöjde oss med att titta denna gĂ„ng.

Nu började det ju knorra i lunchtarmen och det blev ju inte bĂ€ttre av alla dofter och synintryck frĂ„n Östermalmshallen.

Vi ringer döttrarna och bestĂ€mmer trĂ€ff. Det blev sen lunch pĂ„ Norrmalmstorg. Gott 😋

Kolla! Restaurangen tillhörde ett hotell, ja ett hotell i en helt annan dimension Ă€n dĂ€r vi sover kan jag sĂ€ga 😂

Lite shopping till sen Äkte vi till Familjen Tilder, det var sÄÄÄÄ lÀnge sedan sist. Ja CoronaskrÀllet har ju varit i vÀgen. Nu kunde vi vara ute. Mer god mat och dryck, lyxlivet fortsÀtter.
De bor fantastisk i MÀlarhöjden, vÀgen frÄn tunnelbanan till dem Àr som en skÀrgÄrdsidyll.

De bor inte sÄ tokigt de heller.

En mycket lyckad dag i livet.

Söndagen började med frukost hos Erika sen skulle tjejerna shoppa loss pÄ Mall of Scandinavian men se det ville inte vi. Promenad igen till stan, jag stannar stup i ett och fotar för det Àr sÄ fint. Dramatiska moln Àven denna dag men de hade vÀnligheten att behÄlla vÀtan i sig istÀllet för att slÀppa ner den, vilket vi tackar för.

Söders höjder, Àlskar taken och de harmoniska fÀrgerna pÄ husfasaderna.

Robert hittar alltid de dÀr smÄ skyltarna med historia. Vi gick över Riddarholmen, hÀr hade faktiskt ingen av oss gÄtt tidigare. Denna dag var det folktomt överallt, butiker stÀngda och Gamla Stan var nÀstan öde.

En liten rackarns butik var öppen i gamla stan, dÀr pep jag in och en och en halv timma senare kom vi ut med tvÄ pÄsar till mig med en fÀrg och mönsterkaskad av klÀder, design Camilla Thulin.
Fy satiken va kul det var, vilken underbar butiksinnehavare 💾💾💾💾

Avslutade denna hÀrliga helg med god söndagsmiddag pÄ Den Gyldene Freden, dÀr mÄngen skald och musiker haft som sitt stamhak. Maten var gudomlig.

FörrÀtt: Sparris pÄ en bÀdd av bearnaisesÄs
VarmrÀtt: PÀrlhöna med friterad potatis och Cesarsallad
Dessert: Rabarber- och jordgubbs kompott med marÀnger (de godaste jag Àtit) och vispgrÀdde

Gillar

Kommentarer