🇾đŸ‡ȘStora HĂ€lsingegĂ„rdars vĂ€g 🇾đŸ‡Ș

🇾đŸ‡ȘStora HĂ€lsingegĂ„rdars vĂ€g 🇾đŸ‡Ș
HÀlsingegÄrdarna ett UNESCOs vÀrldsarv.
Vi Äkte turistvÀgen - Stora HÀlsingegÄrdars vÀg. Vilken vacker resa mellan Alfta och Edsbyn. HÀr finns de största HÀlsingegÄrdarna, de stÄtligaste förstukvistarna och interiörer med överdÄdigt mÄleri.

Vi beslutade att pĂ„ en HĂ€lsingegĂ„rd vill vi övernatta. Vi valde den vackra gĂ„rden Pallars i Älvkarhed. HĂ€r fick vi hela flygelbyggnaden för oss sjĂ€lva, allt i tidstypisk anda och Nina hade plockat in fĂ€rska vackra, vĂ€ldoftande blommor i varje rum. Vi togs 140 Ă„r bakĂ„t i tiden. Nina som Ă€gde denna gĂ„rd samt ytterligare en gĂ„rd HĂ€lsingegĂ„rden Per-Anders ”Lammkatedralen” i LĂ„nghed serverade oss en sĂ„ god frukost med Ă€gg frĂ„n egna höns och grönsaker frĂ„n egna odlingarna. Om det smakade bra? Ja gudomligt 👌

Efter frukost guidade Nina oss i stora huset och efter det fick vi Ă€ven besöka ”Lammkatedralen”. HĂ€r var det stĂ€ngt för allmĂ€nheten och boende i Ă„r pga rĂ„dande omstĂ€ndigheter men annars fanns hĂ€r gĂ„rdsbutik med möjlighet att köpa ekologiska lammskinn och fika pĂ„ cafĂ©et.

Nina Östman har skrivit böcker och gjort film om HĂ€lsingegĂ„rdarna som precis gick pĂ„ SVT - https://www.svtplay.se/video/2061934/halsingegardarna-kampen-om-varldsarvet.
Ni kan lÀsa mer om gÄrdarna pÄ www.halsingegarden.se och om deras produkter pÄ www.halsinglandslammkvalite.se eller om ni helt enkelt besöker gÄrdarna och fÄr en jÀttefin upplevelse i vackra HÀlsingland.

Efter rundvandringen i huvudbyggnaden Ă„kte vi med Nina till Lammkatedralen.

Efter detta besök for vi vidare mot Dalarna. Vackra Àr vyerna i landskapen vi passerar.

Gillar

Kommentarer