🍄Svampskogen med Aida 🍄


Fick upp ett minne på Facebook, för 7 år sedan var Aida och jag ute i skogen. Det året var det ett riktigt Karl-Johan år. Nu när det kommit mycket regn så ska det vara mycket svamp även i år.

Skickade minnet till Aida som svarade ”ska vi åka ut till skogen i eftermiddag”
Klart vi skulle 😃soligt och fint väder var det. Vi åkte till skogarna runt Ramsjön. För efter gårdagens fynd tänkte jag att det borde finnas mängder med kantareller om man går in en bit i skogen.

Här först några bilder från vårt minne för 7 år sedan.Svampar i mängder är det verkligen i skogen, dock inte särskilt mycket kantareller där vi gick men i år verkar det däremot vara ett riktigt blodriskeår. Jag har faktiskt inte plockat dem tidigare men ringde svampexperten Eliisa för att höra om de är goda. Bättre än kantareller enligt hennes smak. Så det fick bli en halv korg med sådana med hem, tog de spädaste då de brukar vara ett tillhåll för maskar. Men de flesta var faktiskt fina när jag rensade dem. Smakar gör vi imorgon 😃De är så vackra så man vill äta upp dem 🍄😱☠️Vi fick även denna gång en härlig eftermiddag och kväll i skogen.


Gillar

Kommentarer