Svartkrogen


Kerstin och jag hade ordnat överraskningshelg för Jörgen och Robert.
Vi åkte från Örebro på morgonen och styrde kosan mot Taxinge slott och julmarknaden där, kanske inte vad dessa två herrar uppskattar mest, men det gör vi 🎅🏽 och istället för att åka hemifrån senare tyckte vi att lite mysiga aktiviteter på vägen bara var bonus. Mat och fika ☕️gillar våra män iallafall 😋

Massor av folk men tack vare att vi kom tidigt klarade vi oss undan värsta ruchen.Det fanns massor av fint hantverk, som alltid på dessa Slottsmarknader. Det slank med en fin silverring med pärla i och en handduk, den jag inte vill vara utan, att ha vid diskbänken till att torka händerna på.

Så kurrade magarna för lunch mer än fika så vi gick in i ett mysigt källarvalv och avnjöt en mustig Gulaschsoppa.Tomtar och julpynt för alla smaker kunde man hitta här 😂Efter julmarknaden åkte vi mot huvuddestinationen Almåsa Havshotell. Vi stannade till vid en liten butik som sålde egenproducerad ost.

Framme på Almåsa checkade vi in och sen samlades vi i vårt rum för lite ost, kex och bubbel.Samling på hotellet 18.30 för ytterligare bubbel och instruktioner inför kvällens besök och middag på svartkrogen.

Almåsa Havshotell drivs av Synskadades stiftelse och på Svartkrogen blir du serverad en trerätters middag i totalt mörker.

Det var blinda som serverade oss under kvällen och det var lite som Wallmans salonger, personalen hade show och underhållning under middagen. Hur då undrar ni kanske, det var sång och musik blandat med lite ståup komik och de gjorde mycket humor om mörker och att inte kunna se, på ett kul sätt.
Å så lite allsång på det, och det roliga var att alla sjöng för full hals direkt, superhärligt.

Det hela började med att vi fick gå efter varandra i en gång, helt mörkt, och hålla upp vänsterhanden för att känna väggen som vi skulle följa. Det var knöligt att gå på vissa partier och det svängde och krängde tills vi var framme och blev ledsagade till vårt bord av vår servitör.
Sen serverades vi en trerättersmiddag som vi i förväg inte fått veta vad den bestod av. Inte helt lätt att fånga upp det som serverades på tallriken men tur som var hade den en kant så allt höll sig kvar på tallriken.

Jättegott var det. Det jag tyckte var läskigt var att inte kunna fokusera blicken på något efter den lätta berusning bubblet och vinet gett, så jag höll mig till bubbelvattnet under middagen.

En riktigt kul och häftig upplevelse jag varmt kan rekommendera.


Av förklarliga skäl så blev det inga foton denna afton men smaklökarna fick sitt och det var skönt och befriande att samtala med bordsgrannen utan att ha en aning om vem det var eller hur de såg ut.

Sov gott och vaknade till ännu en grå novemberdag men vi kunde ändå njuta av allt vackert vi kunde se med våra ögon 👀
Vi tog en promenad i området.Vi tackade Allmåsa och åkte till Dalarö för att även här ta en promenad i den vackra, idylliska skärgårdsorten.Avslutningsvis åt vi lunch innan vi skildes från Robert som skulle vidare till Finland och vi andra for hem till Örebro.

Tack våra fina, kära vänner, Kerstin och Jörgen för ännu en oförglömlig helg!


Gillar

Kommentarer