Tack 2018 🙏🎉🥂

Nu återstår bara några timmar kvar av det 2018 som för ett år sedan bara var ett oskrivet blad i tiden. Ett blad att fylla med det jag själv önskar, ett blad att fylla med innehåll, ett blad i mitt liv som ska fyllas med minnen att blicka tillbaka på med glädje och kärlek.
Många av mina minnen har jag dokumenterat här i min blogg, vilket jag själv tycker är otroligt roligt att blicka tillbaka på. Det var själva ursprunget med att skaffa en blogg, jag gillar att dokumentera mitt liv i ord och bild, främst för min egen skull. Men om det inspirerar någon till att göra något som vi gjort, eller som förnöjsam läsning, är det bara ett plus.

Nu ska jag sammanfatta 2018 års första halva... resten får ni läsa i blogginläggen som började 14 juli, då jag startade 

Nyårsafton 2017

Det började med en festlig övergång från 2017 till 2018 på Icebaren på myOffice med Kerstin & Jörgen och en massa andra vänner och bekanta.

Vi bjöds på en hel båt med havets läckerheter.

JANUARI

Sälen

I slutet av januari åkte vi till Sälen på en långweekend. Robert hade fått det i 50 års present av våra vänner. Kerstin & Jörgen kom också upp till helgen.
Vi hade strålande sol och ett magiskt vinterparadis i Sälen.

Robert och jag hyrde scooter och åkte upp på fjället ☀️☃️ Underbart ❄️

Det blev en dags skidåkning för vår del. Robert slog till och köpte nya fina pjäxor som han såg fram emot att dunka pisten med nästa dag men... det ville sig annat... när han skulle ställa in pjäxan på bindningen slant han och fick en rejäl smäll på tummen AJJJJJ 👍👎 Det blev sjukstugan och tack och lov var den inte bruten.
Så Robert och jag fick ta liften upp toppen istället. Vackert var det iallafall.

FEBRUARI

Den 2 Februari var det dags för invigningen av myOffice. Örebros modernaste kontorshotell som har allt du kan önska och lite till.

Så kul att CÖ Redovisning kommer vara en del av det. Så här i efterhand blev det inte att vi bemannade receptionen vilket var tanken från början. myOffice receptionen krävde mer med sina alla kuliga event, så vi tog en studio istället. Mer om den längre fram. Nu till invigningen som skedde med pompa och ståt. Endast det bästa är gott nog för Tony Oscarsson, grundaren. Whispering spelade.

Våra LIA praktikanter

CÖ Redovisning och jag sitter med i ledningsgruppen för YH utbildningen till redovisningsekonom på Rudbecksskolan. I år (2017) gjorde vi en rejäl satsning och tog emot fyra Liapraktikanter vilka gjorde sin andra Lia period under våren 2018. Glädjande är att tre av de fyra nu är anställda och en del av Team CÖ. Det är en otroligt bra utbildning som jag varmt rekommenderar andra företag att ta emot Lia (lärande i arbete) praktikanter för framtida anställning.

The perfect firm

En dags utbildning i Stockholm för min del med The perfect firm.

Ha, ha den har jag ju redan 👏🙏👍

Personalevent i örterna kryddorna och den gröna matens värld

Vegetarisk matlagning med sensorisk vinprovning med Margareta Rosengren. Ett mycket kul, gott och lärorikt event. Titta och njut av alla godsaker.

Våran underbara ö - Karl-Adams ö - numera Östlunds Ö.

Jag kan inte fatta att vi hade sådan enorm tur att få möjlighet att köpa denna fantastiska plats på jorden. Vi tog också möjligheten när den erbjöds oss 😃

Det är så med intuitionen precis som med all annan träning, ju mer du tränar ju mer tur har man (Ingmar Stenmark). Vill påstå att historien om hur vi fick vår ö är tack vare min träning av min intuition.

Nu hade vår kyl pajat så vi hade köpt en ny. Den fraktade vi på pirra över isen. Det är förvånansvärt vad mycket man fixar över hit till ön med hjälp av roddbåt, pirror och kreativa idéer 😃


Bra föreläsningar och kuligheter på myOffice

MARS

Örebrogalan

Tripp till Storstenshöjden                                        Robert ville ju testa sin nya fina utrustning nu när det blev så tokigt med tummen i Sälen.

Elisabet fyller 50 år, TeamCÖ gratulerar 🎉
Minimässa i Nora på Företagarfrukosten.

Våra fina skyltfönster i Nora där jag får gå all in med kreativiteten 😃

Kalle kamel

Skjutsade Josefine & Pelle hem till honom och passade på att hälsa på Kamelerna.

Alltså vilken cool grej de har - Kameler 🐫🐫🐫.

Visste du att du kan boka kamelridning här? Med mat eller med fika, med eller utan övernattning. För ett par år sedan gjorde vi det som personalevent, så kul, och kul att få höra historien om hur de skaffade kamelerna. Blir du också sugen? Kolla in hemsidan http://kallekamel.se/

Afternoon Tea hos Ann-Charlotte

Träff med Artur Findley gänget, vi som ska åka på Svenskveckan i mars. Ska bli så spännande. Det blev spontanbokat av mig och Ann-Charlotte medan Marita och Rosie är luttrade medium som varit på Artur Findley Collegie och utbildat sig under flera år.

Jag åker av ren nyfikenhet, det mediala och det spirituella har intresserat mig sedan ett antal år tillbaka. Jag halkade in på det efter att jag gick en utbildning till Feng Shuikonsult. Det finns mycket spännande att utforska med sitt sinne. Främst har det, för mig, varit ett redskap att rensa bort gamla mönster jag hade med mig från bardom och uppväxt som jag inte längre behöver, som inte längre gagnar mig i det liv jag lever idag. Sen att bygga nya mönster som främjar det jag vill skapa i mitt liv här på jorden framåt. Det är magi, enkelt men ack så svårt. Alla dessa paradoxer 😂 Personlig utveckling är så spännande, vad kan jag åstadkomna med mig själv? Vilka hinder bygger jag? Vad ör på riktigt, vad är inte på riktigt?

Hur som helst det roar och utvecklar mig till en bättre version av mig själv. För det ju faktiskt så att det gäller att gilla sig själv ordentligt, för det är den enda människa man ska leva med resten av sitt liv 😘

Ann-Charlotte bjöd på en fantastisk upplevelse i miljö och gom. Vi ville inte åka hem. En försmak av AFC.

Ny spis till ön, alla sätt är bra utom de dåliga 😂
GLAD PÅSK

Önskar TeamCÖ

Myshelg med Josefine i Stockholm och Yasuragi.

Vilket ställe, Yasuragi, hade hört mycket gott om det och det levde verkligen upp till ditt rykte.

Att få strosa runt i sin Yukata och njuta av varma bad, klangmeditation, ansiktsbehandling och god mat. Njutning för både kropp och själ.

APRIL

Så var det dags för Svenskveckan på Artur Findley Collegie.

Detta var en vecka utöver det vanliga. Bara miljön, detta fantastiska slott.

Vi kom fram på fredag fm och hade dagen på oss att utforska. Vi gick till den lilla, pittoreska, Engelska byn och åt lunch.

Våren var i antågande.
Trädgården och omgivningarna runt slottet, och tulpanträdet, visst ser det ut att kunna berätta många hemligheter.
Under veckan fick vi testa på många övningar, de flesta intuitionsövningar. Jag förundras över hur mycket information vi kan få till oss, om varandra och oss själva när vi går in i stillheten och kraften. Vi lever i ett ständigt brus av information, måsten och ett jagande efter ???

Så bara att få vistas här en vecka med sig själv och att stilla bruset är så skönt och det enda som kvarstår är ett här och nu. 😃

Miljön gör ju inte upplevelsen sämre. En resa genom tid och rum.

En kväll fick vi prova på teknik för Psycic Art Detta blev mitt mästerverk. Undrar vem det är, någon som funnits, någon som finns eller bara ett ansikte. Hur som helst, kul var det iallafall.

Vi besökta även Stanstead Hall kyrkan.

Hela vår grupp. Längst upp till höger, hela Svenskgruppsgänget och längst ner till höger våra Tutors, Bill, Collin, Sandie och Mia.​

Resan hem blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. A-C gjorde ett flott hopp på avslutningsceremonin och landade så tokigt att foten bröts. Det blev att åka till ett mindre mysigt sjukhus utanför London. Tur som var hann vi i tid med planet hem. En natt med, hur tokigt den än låter, massor av skratt och tokiga episoder.


Vi flyttar in i vår studio på myOffice. Tefatet stripar och Brand Design Studios fixar gardinerna. Snyggt blev det. 💛🖤
Vi kollar till Ön i vårsolen ☀️

Kurs med Norska Mediumet A-K

Nu fortsätter vi kursandet, denna gång med det Norska mediumet A-K Anne-Kristine Augestad, på Vedevågs Herrgård.

MAJ

Konstrunda med lunch på Rönne Kapell.

Examen och lunch på Karlslunds Herrgård för våra duktiga LIAstudenter som nu är redo att börja jobba som redovisningskonsulter.
Vi startar poolen för säsongen - värmen har kommit ☀️
Jag passar på att åka och hälsa på Erika när jag är i Stockholm och jobbar. Nytta med nöje 👍
Vi firar 19 årig bröllopsdag ❤️❤️
Dubbel 50 årsfest för Helena och Camilla

Med tema - huvudbonad 😂

Framåt småtimmarna blev det byten av huvudbonader - klart jag var på 😂😂😂😳😳😳
Cö Redovisning i Nora piffades upp med nya gula gardiner. Blev mer varmt och ombonat.
Maj månad bjöd på sol och värme. Vi tillbringar några helger på vår vackra ö.

Jag blir fotoknasig när jag är där, det blir så fina bilder. Eller hur?

Frukost på bryggan, morgondopp och lata dagar
Vi besökte Lilla Folketorps loppis. Stefan har loppis där lite då och då på helgerna. Så mysigt att åka dit, han bjuder på kaffe och nybakat bullar - så bara det 😋 Men det slinker alltid med någon liten sak man inte visste att man behövde.
Det blev en liten lagom utflykt då loppis ligger bara några km från ön.
Å så alla dessa matbilder - men de gör sig ju så bra i denna miljö så håll till godo 😂😋😘
Maj månad bjöd på skön sommarvärme som höll i sig hela sommaren. Underbart varma dagar tillika ljumma, sköna kvällar.

Det enda vi behövde göra var att njuta 🙏


JUNI


Sommar och soliga dagar och vi fortsätter njuta av vår pool och vår ö.

Juni innebär även slutspurten av vår deklarationshögsäsong på CÖ. Finns nog ingen skönare lätthetskänsla än när man lämnar in sista deklarationen för säsongen.


En dag med Annikas minnesfond och Handikappförbundet.

Robert hade ordnat så ett gäng Porschebilar ställde upp under dagen för att rejsa lite med barnen. Ett mycket lyckat inslag med många lyriska barn, ja ��ven en och annan förälder med för den delen 😂🏎


Vi var på ett jättetrevligt trädgårdskalas för att fira två 50 åringar. Det bjöds på mat, dryck, musik och många trevliga bekantskaper.


MIDSOMMARAFTON

Midsommaraftonen firades hemma tillsammans med Josefine och Farmor Carina. Vi åkte en tur till Gällersta forngård för att få lite midsommarfeeling.


En kvällsutflykt med cabben till Götlunda Glass och på vägen hem hälsade vi på Gunilla och fick njuta kväll i deras fantastiska trädgård.

SEMESTER och fler underbara dagar på vår ö.

Lata sköna dagar med brygghäng, sol och bad.En dag kom vår granne förbi i sin båt efter en fisketur och kastade till oss en nyfångad gös som vi tillagade och med god aptit smaskade i oss. Stunder som dessa är ju självaste essensen av livets goda.


Blodmåne, ja bättre plats än denna kan man väl inte önska för att beskåda detta underverk.


Smultron, dessa söta, goda, somriga, vackra, röda guldkorn 🍓

Å så var det dags att göra lite nytta också - rensning av förrådsbodarna. Vi tog över stugan med allt innehåll, så nu var det dags att göra oss av med det vi inte ville ha.
Klart...dags att återgå till njutardagar igen 😎

Att möta morgonen är något som stått på min pricklista - 04.00 - 07.00. Vilket skådespel, vilka ljud och läten från alla fåglar o djur, som även de mötte morgonen. Tranor, göken, tuppar, kor, måsar, småfåglar, storlommen...

Förstår alla sånger o dikter som skrivits om denna mäktiga tidpunkt på dygnet.

Porscheträff med Örebrogänget. Vi åkte i karavan till Riseberga klosterruin där vi fikade.

Dagsutflykt till Vinön med Josefine.
Mysig dag i gassande sommarsol åkte vi över till Vinön. Åt smaskig lyxlunch, besökte en loppis och avslutade med glass o fika.

Lerbäck

Lerbäcks teater, Kyrkbacksungens hemlighet, i förrgår och Lerbäcksmarken idag. Båda väl värda ett besök 😃

Kolla gärna in på https://starclogs.se/ om du vill ha snygga, svensktillverkade, designade träskor. Jag blev med ett par idag 👍 det är min kusins man, som tillverkar dem👏
Indra
En dag på böljan den blå med kapten Gråskögg och skeppshunden Swing.
Vi lyckades med att angöra en brygga - för andra gången i vårt liv.

Vi stannade vid Aspa båtklubb över natten. Avnjöt vår medhavda sallad och ett glas vin till den magnifika solnedgången.

Livet är mycket gott just nu.

Nästa dag gick vi inte fulla segel men...enligt Robert tränar vi nödsegling 😳Swing ligger i godan ro i skuggan, själv bättrar jag brännan på andra sidan i solskenet.

Lek och skoj bakom båten roade vi oss också med.

Framåt kvällen kom vi i hamn och åkte åter till ön.

Lyssnar på mycket svensk sommarmusik här på ön, en textrad från Tomas Ledin ”de dagar vi minns” kommer definitivt vara denna sommarens dagar. Måste vara en av de underbaraste somrar jag upplevt, bara lugn o ro, inte ett enda måste (har jag tittat åt), underbara miljöer som tidigare bara funnits i min drömvärld finns nu tillgängliga i mitt liv. Total lycka och välbefinnande.

Dagen idag, lååång frukost med goda samtal, bad i ljummet vatten, gled runt lääänge på luftmadrassen, kollade in de vackra vita näckrosorna på nära håll, så kom det en liten välbehövlig regnskur då kröp vi in på altanen med en kopp kaffe o jag började läsa min nya bok.
Visst låter det som en av de dagar vi minns?

Hoppas ni alla också har fina minnesvärda dagar 🙏

Gillar

Kommentarer