Tänkvärt i juletid

Min fina barndomsvän Lisa som är rektor på Kävesta Folkhögskola hade hållit ett tal på avslutningen som blev citerat på Facebook och jag har fått lov att ”låna” orden som jag tyckte var så fina och tänkvärda.

❤️ Det är en lyx att få vistas bland snälla människor! ❤️

Så här sa Lisa:

"Jag är väldigt glad att få vara på Kävesta tillsammans med er. För det är en lyx att få vistas bland snälla människor! Att vara snälla mot varandra är det viktigaste uppdraget vi har. Det är den finaste gåvan du kan få av någon, och det är också den finaste gåvan som du kan ge till någon annan.

Vi behöver bry oss om varandra, se varandra och inte minst ge varandra chansen igen om det har blivit knasigt. För så är ju livet. Man är inte alltid på topp. Ibland blir det fel. Men att få vara bland människor som man vet tycker om en och som vill en väl gör att man kan plocka fram det finaste hos sig själv. På det viset kan man bli sitt bästa jag. Och då kan man också påverka någon annan på deras resa

Styrkan som du får när du känner dig omtyckt för den du är, den styrkan har du nytta av hela livet!"

Visst är det fina ord?
Jag har sagt det till dig Lisa att ibland ”lånar” jag dig, jag liksom känner mig som dig i vissa situationer, tar till dina uttryckssätt. Det är när jag är snäll och berömmer människor. Det har alltid varit din styrka att på ett fint och naturligt sätt uttrycka det.
Jag har haft lyxen att vara din vän sedan länge. Att vara snäll och ge beröm är gott och gör världen lite bättre.

Kram på dig 🤗 och tack ❤️

Gillar

Kommentarer