🏃‍♀️Tjugesta Triathlon 💦


I onsdags dök det upp en kul inbjudan till oss:

Hej! Inge och jag har fått för oss att arrangera en triathlon light (sten i tunna, löpning/ gång 1,4 km samt simning max 100 m) på lördag 24/7 kl 14. Efter att hämtat andan käkar vi medhavd matsäck. Plats: Stugan vid Tjugestasjön. OSA senast på torsdag, då mer info kan ges.
Välkomna🏃‍♂️💦😎

Klart vi ville komma, så direkt efter att vi lämnat våra vänner i Grythem åkte vi hem och svidande om.

Vi var 9 deltagare som utvalts på grund av att vi var fit’a (ha ha här blev det en skrattsalva från oss alla för detta ordet blir lätt ekivokt på svenska och framförallt i pluralis).

Ceremonin inleddes under högtidliga former av Elisabeth och Inge och Robert fick äran att klippa bandet och därmed inviga Tjugesta Triathlon.Efter egen, individuell uppladdning och pepp från ledningen kunde spelen börja. Först uppvärmning med ”Prick 50”.
Det gick ut på att slå ner kubb som var uppmärkta med olika siffror och så se till att man räknar rätt och därmed slå ner rätt kubb så totalsumman blir 50 prick.
Jättekul!Sen drog själva spelen igång. Första grenen var kast med sten i tunna. När du fått i det antal stenar du valt sprang du iväg till nästa gren vilket var att ta sig på valfritt sätt de långa 1,4 km genom skog och mark på grusväg och slutligen asfalt med kraftig nedförslut och maxhastighet på 15 km/tim. Bra skyltning efter vägen.Väl nere vid sjön gällde det att komma i plurret snabbt och simma högst 100 m och även lyckas nudda tre st bryggor.

Tjugesta Triathlon var därmed avklarad. Helt slut efter en hård match återgår vi till stugan för ombyte och inväntan av den spännande prisutdelningen.Vi blev bästare (typ sist 😂) och så var det bara en som hamnade på PALLEN. Kul!Så blev det dags att inmundiga vår medhavda matsäck. Det blev en fin och vacker promenad till en annan närbelägen sjö. Här hade Inge byggt så fint med bänkar och bord.

Ett kvällsdopp blev det för en del.Åter till stugan där vi serverades kaffe och kaka.Bara några kilometer från deras stuga ligger Humlehagen där det denna kväll var musik och fri entré. På cykel, tandem och cab avslutade vi denna underbara dag med sång och musik i riktigt Svensk lantlig miljö.

Sverige är fantastiskt och vi har haft en rolig och minnesvärd dag.Ikväll spelade Moa Lignell från Idol.


Gillar

Kommentarer