Vidare till Öland

Igår åkte jag med Eva på loppisrunda. Hon gör inköp till den antika delen i sin butik i Trosa, Albins & Verasom jag tycker du ska besöka om du ska till Trosa eller så ser du till att boka in ett besök där. Både stad och butik är väl värda ett besök.

Det blev såklart lite smått och gott även för min del. Får visa i ett inlägg när jag kommer hem.

På första loppisen passade Eva på att sälja lite också.Träffade på Kjell, grillkungen, från Ullared på loppis nr 2.

Den här loppisen anordnas en gång per år av en idrottsförening och var kul arrangerad. Först fick man gå runt och titta på alla grejer och lägga bud, det gick att bjuda över varandra, de satte prislappar på prylen med buden. Sen gick startskottet och då gällde det att vara nära sina prylar man budat på annars kunde någon annan stå där och buda över och därmed snuva en på fyndet. Efter det fick man handla som vanligt och avslutningsvis fick man köpa en kasse för 20 kr och fylla den. Så det var i stort sett soprent när loppisen var avslutad.På eftermiddagen tackade vi Österlen och Eva & Jonas och åkte vidare till Bäckaskogs Slott i Fjälkinge utanför Kristianstad.Vi åt en gudomligt god middag i växthuset med ett skådespel av blixtar och dunder utanför.Kaffet och desserten avnjöt vi inne i slottet. Träffade ett trevligt par som vi satt och talade med och avslutade med en gemensam vandring i slottet.Vi bodde i en byggnad bredvid slottet så vi fick en liten kvällspromenad genom slottsparken i månskenet. Vi såg som tur var inte den vita spökhästen, för det ska visst betyda otur. 👻
Efter en god natts sömn åt vi slottsfrukost och tog en liten promenad.Eftersom vi kommit en bit på väg hemåt tänkte vi - Öland - vi tar en tur dit 😃

Mer vänner på vägen, Mikaela, Daniel och Hillevi bor ju i Kalmar så där blev det ett fikastopp. Jättekul att se deras fina hus och träffa dem.Ö L A N DParadisverkstan var det första vi besökte. De har fantastiskt fin keramik och en ljuslykta och en vas slank med hem. Kommer du till Öland så tycker jag du ska åka hit om så bara för att njuta av miljön eller ta en fika.Vi hade hittat ett rum på Eksgården ca 1,5 mil öster om Färjestaden vilket även det visade sig vara en lyckträff.
Wow vilket mysigt ställe. Å vi har bastu på rummet 🤩En tur ner till havet innan det var matdags igen och nu vill vi ju inte ha sämre än igår så vi valde Seasalt Kitchen vilken också var rekommenderad av White guide. Vi blev inte besvikna även om det inte slog gårdagens middag.Vilka härligt, soliga, somriga, semestriga, innehållsrika, avkopplande, lyxiga dagar vi har.

Gillar

Kommentarer