☃️Vinterdag på ön ⛄️

Så äntligen efter 40 år sen sist har jag blivit med längdskidor. Spänd av förväntan ville jag testa direkt och då gärna på plan mark. Bättre väderförhållanden kan man inte få än de som bjöds idag så vi tog coola vinterbilen och åkte ut till ön. Här möttes vi, som alltid, av en bedårande naturupplevelse. Faktiskt så är detta första gången som vi upplever en magisk vinterdag där. Förra året och året innan var det aldrig så stark is att man kunde ge sig ut på den.

På med skidorna och iväg över den gnistrande snön.

Det var flera familjer ute på sjön med sparkar där de grillade korv och pimplade efter gädda. Så mysigt med liv och rörelse på sjön.

Så otroligt vackert, kändes som vi var i fjällen.

Vilken ynnest att få äga en ö, en plats, som denna. Att ha möjlighet att få vistas på platser som denna och få uppleva de bästa dagarna under årets alla årstider. Det är vad jag kallar livskvalitet. Så tacksam över det.

Idag hade vi glömt vatten hemma så vi fick gå till vår granne och hämta. På väggen hänger bevisen av tidigare gäddfångster.😱

Tillbaka vid stugan brassade vi iordning gulaschsoppa, som sig bör en vinterdag som denna.

Solen börjar dala och vi packar ihop efter en skön dag att minnas.

På vägen hem åkte vi förbi Ull och Skinn i Bengtstorp, Närkesberg. Vi skulle ha två mindre skinn att sitta på i bilen. Vi åker genom ett vackert landskap och genom en liten by som verkligen ger Bullerbykänsla.
Kommer fram till gården som ligger idylliskt. Gudrun möter upp och vi går in i butiken som har massor av fina ullprodukter. Fina skinn, mössor, fårboor, kuddar, kläder mm. Vi hittade två runda skinn som blev perfekta till bilen och värmde våra bakdelar på vägen hem. Smart att vid utflykt bara plocka med dem från bilen och ut som sittunderlag.

Första kullen lamm hade kommit och vi fick följa med in i stallet och titta på alla fina får. Gotlandsfår och Finullsfår. De hade 400 st tackor.

Hemma, nöjda och glada och lite frusna lagade vi mat, ryggbiff och grönsaker i ugn. Josefine var också hemma så vi satt och talade och hade mysigt till middagen.
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Gillar

Kommentarer